Inloggen

Alle inzendingen over Glorieus ge

74 resultaten.
Sorteren op:

Geestelijk kapotgemaakt

beschouwing
5,0 met 1 stemmen 1.319
...Yelabuga, echter zonder naspeurbaar graf. Georgi is als militair gesneuveld en Ariadne heeft gezorgd dat je werk verder werd verspreid.

bewering
3,7 met 21 stemmen 1.088
Het is zinloos om iemand die nooit luistert te verwijten dat hij nooit luistert.

Hemel monologen (1)

dagcolumn
4,2 met 84 stemmen 305
...moorden op aarde ook uitroeien. Zijn er vergaderzalen in het hiernamaals? Waarschijnlijk niet. Dus moeten we hier vergaderingen zien te vermijden. En zeker ellenlange. Heb je na je dood pinpassen of chipkaarten nodig? Hopelijk niet. Maar je zult zien: kom je bij de hemelpoort, stuurt Gabriël je...

Het stulpje moest afgebroken worden

verhaal
5,0 met 1 stemmen 126
...verzorging in een tehuis beter voor haar zijn. Zou het niet beter voor je zijn Klazina, had ik nog tegen haar gezegd, maar dat wees ze af. ''Ik blijf hier tot mijn dood'', zei ze.

bewering
3,4 met 13 stemmen 290
Beleef mijn schaduw, wees mijn lamp, verlicht mijn pad, schemer van begrip, brand fakkels bij mijn duisternis, zend zonnen naar mij alleen, opdat ik niet verbrand, maar slechts gloei, van genot en eigendunk, want vrouwen blijven meisjes, ook in spelletjes.

bewering
2,7 met 7 stemmen 814
Het is mijn bereidheid, om alles te geven wat erin zit. Alles in diep geloven, in diep weten en willen beleven. Alles voor goedheid en liefde versus kwaadaardigheid en woede, velerlei vormen en manieren. Teneinde liefdevol leven en vrede op aarde te dóen leven en geven.

Allah ziet alles

dagcolumn
4,0 met 1 stemmen 143
...hij. Ik weet hier geen antwoord op, dus ik knik hem nog maar eens bemoedigend toe.

Mijn lichtgroene ogen: beschadigd?/("Als lichten mild mijn ogen niet meer drenken......(Frederik van Eeden)"

hartenkreet
4,0 met 1 stemmen 77
...van de bomen in zomertooi, waarvan ieder afzonderlijk blaadje zich scherp aftekent tegen de achtergrond van de huizen......

Kwelgeest (1)

dagcolumn
4,3 met 6 stemmen 151
...euro apart. Van dat geld koop ik bloemen bij een tankstation. U krijgt ze van me. Achtentwintig jaar gedeeld door zeven euro. Hoeveel is dat per jaar meneer Reerink?

Stijlloos

dagcolumn
3,8 met 4 stemmen 1.033
...maar absoluut zonder consternatie. Hij wou het eventueel ooit bespreken. Wanneer hij dat toonloos gevoelsneutraal kon. Ook - en juist -met Agathe.

Uit de herinneringen van een mishandeld kind.......

hartenkreet
4,5 met 2 stemmen 76
...beroerden en mijn hele leven herinnerde ik mij de zachte hand van de arts om mijn pols, eens. De lichten, de dekens, de regen, de omhelzingen en de hand van de arts waren voor mij symbolen van de veiligheid, van de zachtheid, die ik nooit de mijne had kunnen noemen....

Een gang naar Canossa?/Terugkeer in mijn slakkenhuis......

hartenkreet
4,7 met 7 stemmen 2.738
...spijt me nauwelijks. De "eurotekens" heb ik niet in mijn ogen: in mijn stille, meditatieve afzondering kunnen voor mij andere bloemen bloeien, andere vruchtdragende gewassen opschieten, zoals daar zijn de vruchten van de stilte, van de eenzaamheid, van de filosofie, van de poëzie,...

bewering
3,0 met 8 stemmen 132
Aan veel dingen in het leven hangt een emotioneel gewicht.
ria11 mei. 2015Lees meer…

Een vrolijk freuletje?

hartenkreet
2,0 met 1 stemmen 60
...deur van dit broeinest van achterklap, beledigingen, ongebreidelde lompheid en wat dies meer zij opgelucht dichtsloeg om er nooit in weer te keren.....

een mens is niet meer waard dan zijn acties

hartenkreet
2,0 met 1 stemmen 328
...mens is niet meer waard dan zijn acties. Geen woorden maar daden. In leugens baden. Onder gedompeld. Je geloofwaardigheid kwijt. Een mens is niet meer waard dan zijn acties, Dat is een feit.

bewering
3,9 met 7 stemmen 67
Het moet ons een bron van grote zorg zijn dat steeds meer gezinnen langdurig onder de armoedegrens moeten overleven in een welvarend land als het onze.

hartenkreet
3,0 met 2 stemmen 35
...en eenvoudige handelingen zal er misschien weleens meer gemakzucht in de menselijke geest kunnen komen.

Woorden (De Confrontatie)

dagcolumn
3,8 met 4 stemmen 238
...volwassen wereld. Het tegenovergestelde van wat ik wilde, gebeurde. Ik zag zijn teleurstelling. En dus geen blijdschap om mijn wijsheid te genieten van het fietsen. Hij had zo'n zin om nog straks nog meer met zijn papa te doen. En ik maar bezorgd zijn, om de toekomst.

Sloegen toen al elkaar de hersens in

beschouwing
4,5 met 2 stemmen 84
...er oorlogen en misstanden zijn. Toen de mens op de wereld verscheen begon het al om het bezit van een stukje grond. Ze sloegen elkaar toen al de hersens in. Ze namen afscheid van de dominee en wandelden weer rustig naar huis.

Laat geluk

hartenkreet
4,0 met 1 stemmen 46
...een kortdurend geluk, maar een geluk dat haar haar hele leven onbekend was gebleven

117

dagcolumn
3,5 met 2 stemmen 4.088
...draai me om. Ik kijk naar de leunstoel en zeg zacht in de stille kamer: ‘117 jaar.’ Een getal dat ineens voelt als een woord.

Help Suriname gaat dood.

beschouwing
4,4 met 5 stemmen 791
...uw landgenoten door af te treden, u heeft lang genoeg van het baas zijn kunnen genieten. Uw zwakke gezondheid geeft u redenen genoeg om het roer over te dragen. De decembermoorden zijn nu niet belangrijk meer. Wat nu telt is het Surinaamse volk, de liefste en prettigste mensen van...

Teletijdmachine

dagcolumn
4,0 met 3 stemmen 201
...heeft ervoor gezorgd dat de Hollanders vrij werden van Spanje. Tijdreizen is leuk in theorie, maar in de praktijk niet mogelijk aldus de wetenschap. Het verleden blijft dus altijd hetzelfde. Op naar de toekomst dan maar!

Terugkeer van het vriendenhuis

hartenkreet
4,0 met 1 stemmen 54
...door het weelderige groen, in een late, onverwachte zomer, in eenzaamheid, in kilte, in mateloos gemis en voorgoed beroofd van de omarming, van mijn thuis.

De lyrische libel

verhaal
3,0 met 1 stemmen 180
...achter haar zal liggen en dat ligt het, vrees dan niets, want op Lesbos wordt een nieuw kind geboren, een dolblij dolfijntje. Geheel anders dan de oude vrouw die ik een keer heb zien lopen in de tuin van het Lioba-klooster te Egmond-Binnen.

Over 'Verzamelde gedichten' van Hendrik de Vries

beschouwing
2,5 met 2 stemmen 206
...beproevingen als dichtend heremiet. 'Vaarwel; ik wil onder stralen van vreemde gesternten dwalen'

Ambiance

dagcolumn
2,8 met 6 stemmen 167
...in het hoofdkwartier van de vijand. Aan het eind van de film ontploft het hele gebouw op spectaculaire wijze.

Meldpunten

column
1,3 met 3 stemmen 150
...losse handjes en discriminerende uitspraken. Hoewel ik nu al weet in welke hoek we ongeveer moeten zoeken.

Thuis kon-ie worden opgehaald

dagcolumn
3,5 met 6 stemmen 4.378
...Gedichtenwedstrijd. In Cobra-Museum bij de tentoonstelling Gedichttekeningen van Lucebert. Of hoe leeftijd straf opbreekt in leemten. Tijdens een op zich genoeglijk etentje. * Dudley Moore: http://www.youtube.com/watch?v=bRShQGG5zDo&feature=related ** Liza Minelli:...

Ach Europa...

dagcolumn
4,0 met 8 stemmen 221
...19e eeuwse oplossingen voor 21ste eeuwse problemen zijn. Over het associatieverdrag, waar onze volksvertegenwoordigers al in 2015 voor gestemd hebben, zijn onze leiders angstvallig stil. Dat doet me het ergste vrezen voor de echt grote issues die nu spelen of nog gaan komen.
Meer laden...