Inloggen

biografie: Adriaan Hendriks


Inzendingen van deze schrijver

21 resultaten.

bewering
4.0 met 2 stemmen 150
Het optreden van de burgemeester van Moerdijk was een krachtig pleidooi voor de invoering van de gekozen burgemeester.

Gemengde gevoelens

column
4.5 met 2 stemmen 335
In de jaren tachtig van de vorige eeuw werkte ik op de boekhouding van een vooraanstaande literaire uitgeverij die ook een vooraanstaand literair tijdschrift uitgaf. Freelancers die op één of andere wijze, bij voorbeeld redactioneel, aan een nummer van dat tijdschrift meewerkten, ontvingen...

bewering
4.0 met 3 stemmen 122
Het strafbaar stellen van de oproep tot een bankrun zal ertoe leiden dat de uitlatingen van De Nederlandsche Bank nog waziger zullen worden dan ze onder Wellink al waren.

Meer tijd voor elkaar

column
2.0 met 1 stemmen 184
Er was eens een land waar alle mensen het iedere dag heel erg druk hadden. Druk met werken en druk met ontspannen. Druk met de kinderen wegbrengen, of ophalen, druk met de kleinkinderen, druk met grootouders, druk met uitstapjes om zich te ontspannen, druk met in de rij staan, druk met online...

bewering
1.0 met 3 stemmen 103
Het feit dat GroenLinks en D66 hopen dat de Eerste Kamer de BTW-verhoging in de culturele sector zal tegenhouden, degradeert het pleiten van diezelfde partijen vóór afschaffing van de Senaat tot het voeren van campagne voor onherstelbare verbeteringen.

bewering
3.0 met 4 stemmen 198
Niemand kon in redelijkheid verwachten dat Geert Wilders aan de vooravond van het islamitisch Offerfeest een fractielid de woestijn in zou sturen.

bewering
3.5 met 2 stemmen 125
Omdat volgens politici en ambtenaren alles beter is dan spelen, krijgen kinderen op Nederlandse kleuterscholen tegenwoordig Engelse les. Omdat hierdoor ook op de kleuterscholen de druk op het rooster steeds meer toeneemt, gaat men er hier en daar toe over de vallessen in het Engels te geven. Omdat...

bewering
0.8 met 4 stemmen 130
Mensen als Haitink zullen eraan moeten wennen dat laagdrempelige kunst- en muziekcultuur in Nederland in de toekomst alleen nog te vinden is op gratis toegankelijke strandfeesten in Hoek van Holland.

bewering
0.8 met 5 stemmen 286
Onder degenen die het hardst roepen dat we komende generaties niet met onze onbetaalde rekeningen mogen opschepen, bevinden zich opvallend veel pleitbezorgers voor kernenergie.

bewering
0.3 met 3 stemmen 121
Het enige tastbare resultaat tot nu toe van de serie ''In therapie'' is de invoering van een eigen bijdrage in de psychiatrische zorg.

bewering
2.5 met 4 stemmen 136
De enige vrijheid waar Verhagen zich ècht hard voor maakt, is de vrijheid om te onderhandelen achter gesloten deuren.

bewering
1.5 met 4 stemmen 122
Frankrijk werkt aan een boerka-verbod. Toch denk ik dat het Franse elftal op het WK voetbal beter zou hebben gepresteerd als Zahia Dehar in het dagelijks leven een boerka zou dragen.

Twee soorten mensen

beschouwing
2.1 met 7 stemmen 1.765
Ik ben achter met kranten lezen. Dat is niet erg, dat ben ik altijd. Maar nu is door de vakantie de achterstand lachwekkend geworden. Ik heb vandaag de NRC van 12 juli gelezen. Ik zou natuurlijk gewoon mijn verlies moeten nemen en een week of vier oude kranten weggooien, maar dat doe ik niet. Er...

Twee soorten mensen

column
3.4 met 5 stemmen 903
Ik ben achter met kranten lezen. Dat is niet erg, dat ben ik altijd. Maar nu is door de vakantie de achterstand lachwekkend geworden. Ik heb vandaag de NRC van 12 juli gelezen. Ik zou natuurlijk gewoon mijn verlies moeten nemen en een week of vier oude kranten weggooien, maar dat doe ik niet. Er...

bewering
3.2 met 5 stemmen 433
Normaal gesproken feliciteert men de bevolking met zijn nieuwe president, maar in het geval Bouterse is het wellicht beter de nieuwe president te feliciteren met zijn bevolking.

bewering
4.0 met 1 stemmen 117
Na alle gratis publiciteit die de publieke omroepen de afgelopen jaren Wilders hebben bezorgd, is het niet meer dan rechtvaardig dat dezelfde Wilders hen nu bedreigt met draconische bezuinigingen.

bewering
5.0 met 1 stemmen 109
Als politicus zou ik mij pas echt generen als zou blijken dat hetzelfde electoraat dat twee jaar geleden Rita Verdonk op 30 zetels in de peilingen zette, nu massaal mij in het zadel heeft gehesen.

bewering
4.0 met 1 stemmen 250
De wereld verloor zijn laatste restje onschuld in het Reagan-Thatcher tijdperk, toen solidariteit en idealisme tot door de markt achterhaalde anachronismen werden verklaard en de Westerse cultuur, die daarvóór mededogen als belangrijke waarde had gekend, feitelijk het recht van de sterkste...

bewering
5.0 met 1 stemmen 451
Nederland heeft zijn pathologische afkeer van wellevendheid en fatsoen overtuigend geëtaleerd door, voor het oog van honderden miljoenen TV-kijkers, een schattige, onaangelijnde hond een valpartij te laten veroorzaken tijdens de eerste etappe van de Tour de France.

bewering
4.5 met 2 stemmen 215
Academische ziekenhuizen zijn de bedevaartsoorden van onze tijd, niet alleen vanwege de ernst der aandoeningen waarmee men verwezen wordt, maar ook vanwege de uitzonderlijke verkeerskundige en administratieve beproevingen die men moet doorstaan om de behandelend heilige te spreken te krijgen.

Beschaving

column
3.0 met 1 stemmen 96
Als de twee doelpunten van Sneijder tegen Brazilië iets bewezen hebben, dan is het wel het gelijk van Yolanthe. Vanwege onze onderworpenheid aan de Spaanse koning en het Duitse bloed waarop wij ons in ons volkslied beroemen èn vanwege ons semi-Argentijnse koningshuis hadden we in de finale van...