Inloggen
voeg je column toe

Columns

Beschaving

Als de twee doelpunten van Sneijder tegen Brazilië iets bewezen hebben, dan is het wel het gelijk van Yolanthe.

Vanwege onze onderworpenheid aan de Spaanse koning en het Duitse bloed waarop wij ons in ons volkslied beroemen èn vanwege ons semi-Argentijnse koningshuis hadden we in de finale van het WK beter tegen Paraguay kunnen spelen.

De vroege uitschakeling van Italië op het WK voetbal toont aan dat de invloed van Berlusconi minder ver reikt dan we soms geneigd zijn te denken.

Vreemd genoeg denken we niet aan de stelselmatige, dagelijkse en bewuste misleiding van miljarden mensen door topondernemers, politici en hoge militairen wanneer we het hebben over ‘’de georganiseerde misdaad’’.

Vergeleken bij de georganiseerde misdaad van topondernemers, politici en hoge militairen schrompelen de maffia en de drugskartels ineen tot een soort Robin Hood-achtige kwajongensbendes.

VVV Zuid-Limburg vreest PVV-effect. Zo erg kan het toch niet zijn als anderhalf miljoen Nederlanders naar Zuid-Limburg op vakantie willen?

De aanklacht tegen Hero Brinkman wegens bedreiging van een aannemer met een bijl is voorwaardelijk geseponeerd. En dan te bedenken dat voor een shariarechtbank Brinkman zou zijn vrijgesproken en de aannemer tot stokslagen veroordeeld!

Het probleem met beschaving is dat degenen aan wie zij gebracht wordt, haar meestal nog niet aankunnen.

Al sterven de bijen nog zo snel, met gentechnologie redden we het wel.

Wie in synchroniciteit gelooft opende een beleggingsrekening bij Alex op de dag dat de gelijknamige tropische storm uitgroeide tot een orkaan.

Een vakantie is pas echt geslaagd als je na afloop blij bent dat je weer aan de slag kunt.

De crisis zet door: Sterke groei aantal doden door euthanasie.

Obama’s oproep aan Europa om het economisch herstel niet met bezuinigingen te smoren, is zoiets als een oproep om niet te stoppen met leven op de pof, omdat anders het leven op de pof ophoudt.

De minister van Volksgezondheid dient onmiddellijk het hulpmiddel waar Nout Wellink mee loopt weg te bezuinigen.

Schrijver: Adriaan Hendriks, 5 juli 2010


Geplaatst in de categorie: politiek

3.0 met 1 stemmen 96Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)