Inloggen

biografie: In Ontwikkeling


Inzendingen van deze schrijver

2 resultaten.

Goed fout!

verhaal
2,0 met 2 stemmen 629
Ik val meteen maar met de deur in mijn stukje en zeg het maar eerlijk, ik heb gerookt in mijn vakantie. Verkeerd, fout, vreselijk natuurlijk!
Na mijn laatste rookweekend in september 2009 had ik me nog zo voorgenomen om er niet meer in te trappen, in dat roken. ‘k Had het ook weer netjes volgehouden. Met hier en daar een misstap, zo af en toe, stiekem, als illegale bietser. Een feestroker was ik. Zo'n namaakstopper.
Als over de streep getrokken vakantieroker, verwachtte ik een enorme hoestaanval tijdens het inhaleren van de eerste sigaret. Het was een rode Gauloise, die ik had gebietst van mijn vakantiebuurtjes Het proesten bleef geheel uit. Wat ervoor in de plaats kwam was een gevoel van herinnering, herkenning, thuiskomen. Vanaf de eerste teer- en nicotinehaal ontspande mijn lijf zich compleet. Mijn oude ziel vierde een feestje en mijn longen lieten de binnenkomende nicotinestorm zonder protest en vreedzaam binnen. *)
Niet lang daarna nestelde de nicotine zich als een warme gloed door mijn twee hersenhelften. Een nadeel daarvan was, dat dat de verslavende stof nicotine een automaatje in mijn hersens achterliet, die werd ingesteld op nicotinemomenten. Van de ene sigaret kwam dus al gauw de andere en na twee avonden bietsen was het zover. Ik kocht het eerste pakje sigaretten sinds tijden....

Leptoppunt

dagcolumn
3,0 met 4 stemmen 576
Mevrouw Ontwikkeling zit achter de laptop, uit te spreken als léptop. Het is de léptop van Lief, want zelf heeft ze een PC uit het jaar Kruick. Ze heeft het niet zo met een laptop, want ze is niet van deze tijd, ze is honderd jaar te laat geboren.
Ze heeft een hekel aan moderniteiten. Liever heeft ze ouderwetse kneuterigheid. Ze houdt van stoofpeertjes die pruttelen op een petroleumstelletje. Van gaskachels die échte warmte geven in plaats van CV-installaties, die knetteren, rammelen en alles uitdrogen. Ze houdt van de antiek houten kastjes van haar grootmoeder die in haar huis kamer staan, in plaats van de gefineerde kastjes van Ikea waarvan je altijd schroeven overhoudt en die na een tijdje uit elkaar vallen. Ze houdt niet van vliegen en ook niet van autorijden. Nee, ze heeft geen vliegangst en ja, ze heeft een rijbewijs maar ze houdt van reizen waarbij ze met de voetjes bij de grond kan. Daarom heeft ze ook een lage fiets.
Mevrouw Ontwikkeling doet een cursus schrijven, waarvoor ze een laptop mee mag nemen. Daarom wordt er geoefend en mag de laptop in huis. Driftig zit ze te tikken. Natuurlijk had ze ook met de hand kunnen schrijven, maar daar heeft ze geen geduld voor. Bovendien kan ze toch haar eigen handschrift niet meer lezen sinds ze in het ziekenhuis werkt.
Er gebeurt iets. Niet te geloven, het klikt! Er sprankelt iets aan tafel en het is niet alleen de muisaanwijzer op het beeldscherm. Er is interactie, in tegenstelling tot de relatie die ze heeft met haar PC. Die relatie bestaat alleen nog maar uit ruzie doordat zij steeds de verkeerde knoppen intoetst, wat door de PC verkeerd wordt opgevat. ...