Inloggen

biografie: Vlek


Inzendingen van deze schrijver

4 resultaten.

Kiezen of delen

dagcolumn
3,5 met 4 stemmen 456
Iedereen in Nederland heeft, mits voldaan aan de wettelijke eisen, het recht om te kiezen en gekozen te worden.
Dit een groot goed en dient zeker in stand te worden gehouden. Al voor het begin van onze parlementaire democratie hebben burgers het recht om hun stem te verheffen door gebruik van het stembiljet.
Het is fijn om te kunnen kiezen en om gekozen te worden. Helaas gaat een kies ook wel eens rare dingen doen en dat is in mijn geval het probleem.
Mijn kies besloot zich te onttrekken aan het passieve recht een kies te zijn en begon actief irritant te worden....
Vlek 1 okt. 2008Lees meer...

Moderne doven

dagcolumn
4,1 met 10 stemmen 466
Onlangs mocht ik getuige zijn van de nieuwste vorm van kindermishandeling. Op Nederland 1 werd op sentimentele wijze getoond hoe 2 dove ouders hun kind graag doof geboren zagen worden.
Deze 2 kwartels waren zo blij met hun levenslange rust, dat ze deze met liefde doorgaven aan hun kind. Enige vorm van therapie was dan ook uitgesloten.
Grote blijdschap was er dan ook in gezinne Kwartel toen bleek dat de jongste telg ook met handen mocht leren praten.
De nieuwste vorm van kindermishandeling kan op grote sympathie rekenen van vele onwetenden in ons land. Ouderliefde te over kan rekenen op vele steunbetuigingen....
Vlek28 sep. 2008Lees meer...

Koninklijke democratie

dagcolumn
3,5 met 16 stemmen 548
Ik voel mijzelf een beetje koning. Koning van mijn huisje, van mijn leven en een heel klein beetje jouw koning. Graag droom ik van mijzelf in een purperen gewaad de scepter zwaaiende over u allen. Iedereen zou voor mij buigen en mij adoreren.
Gelukkig word ik ook altijd weer wakker, mijmer nog even weg, om vervolgens met 2 benen de wereld in te stappen in de wetenschap dat echt heldendom moet worden verdiend met daden.
Lang leve onze democratie. Sinds jaar en dag wordt het plebs dom gehouden. Scheiding der machten, referenda, vrijheid van meningsuiting. Het wordt ons allemaal door onze strot gedrukt en wij moeten blij zijn. Blij met onze verworven vrijheden, blij met onze keuzemogelijkheden, blij met ons democratisch stelsel en bovenal moeten wij blij zijn met ons koningshuis.
Ver van mijn warme bed ligt een jongentje prinsheerlijk te slapen. In een groot donzen kussen droomt hij van lintjesknippen, handjes schudden en een stiekeme vrijpartij met Maartje van Wegen....
Vlek26 sep. 2008Lees meer...

Uittocht hoogopgeleide Turken, stilstand SGP-vrouwen

verhaal
4,4 met 12 stemmen 774
Een groot deel van de hoogopgeleide, in Nederland geboren Turken houdt zich bezig met emigratieplannen. Men vindt het verharde klimaat een legitieme reden om het land van Maas en Waal te vergeten en terug te keren naar het land van hun vaderen. Een chauvinistische gedachte welke mij in eerste instantie nobel in de oren klinkt.
Ik ben een groot voorstander van kennisoverdracht en ook andere volken en overheden mogen hierin delen. Het Nederlandse opleidingsniveau is bovengemiddeld en klaar om de wereld te veroveren. Het probleem schuilt echter in het feit dat sommigen onder ons na hun studie weinig tot niets doen voor het land dat hun al deze mogelijkheden heeft gegeven. Gedurende hun studententijd heeft men gratis kunnen reizen, ontplooiingsmogelijkheden te over gekregen en jarenlang op kosten van de burger kunnen studeren, om vervolgens de knapzak te vullen en ons allen uit te zwaaien.
Dit probleem geldt echter niet alleen voor hoogopgeleide Turken. Ook autochtone Nederlanders studeren graag om vervolgens, om religieuze redenen, thuis te gaan zitten.
Let wel, ik spreek hier niet over de gevolgen van economische neergang. Het betreft mensen die willens en wetens weigeren een bijdrage te leveren aan een maatschappij die diep in haar buidel tast. ...
Vlek18 jul. 2005Lees meer...