Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Uittocht hoogopgeleide Turken, stilstand SGP-vrouwen

Een groot deel van de hoogopgeleide, in Nederland geboren Turken houdt zich bezig met emigratieplannen. Men vindt het verharde klimaat een legitieme reden om het land van Maas en Waal te vergeten en terug te keren naar het land van hun vaderen. Een chauvinistische gedachte welke mij in eerste instantie nobel in de oren klinkt.

Ik ben een groot voorstander van kennisoverdracht en ook andere volken en overheden mogen hierin delen. Het Nederlandse opleidingsniveau is bovengemiddeld en klaar om de wereld te veroveren. Het probleem schuilt echter in het feit dat sommigen onder ons na hun studie weinig tot niets doen voor het land dat hun al deze mogelijkheden heeft gegeven. Gedurende hun studententijd heeft men gratis kunnen reizen, ontplooiingsmogelijkheden te over gekregen en jarenlang op kosten van de burger kunnen studeren, om vervolgens de knapzak te vullen en ons allen uit te zwaaien.
Dit probleem geldt echter niet alleen voor hoogopgeleide Turken. Ook autochtone Nederlanders studeren graag om vervolgens, om religieuze redenen, thuis te gaan zitten.
Let wel, ik spreek hier niet over de gevolgen van economische neergang. Het betreft mensen die willens en wetens weigeren een bijdrage te leveren aan een maatschappij die diep in haar buidel tast.

Tegenwoordig leven bepaalde groepen in Nederland onder grote financiële druk. Schrijnende gevallen vullen dagelijks de kranten. Bejaarden liggen dagen in bed en worden sporadisch gewassen, kinderen moeten naar school zonder brood en in menig huishouden is een warme maaltijd luxe. De nachtwakerstaat kijkt weer om de hoek, met moeite houden wij het begrotingstekort onder de 3% en geld om onze dijken te verbeteren is er niet.
En nog steeds kiezen wij ervoor om als collectief te investeren in kennis. En wij betalen er grof voor, ook u. Dit is een groot goed en dient in stand te worden gehouden. Dit is echter alleen mogelijk wanneer het systeem zichzelf in stand houdt. Wanneer studenten na studie weigeren te werken of besluiten te emigreren is dit niet anders dan egoïstische zelfverrijking te noemen.
Men profiteert, leert en geeft de samenleving niets terug. De samenleving die jongeren per slot van rekening de mogelijkheid heeft geboden om te studeren. De samenleving, waarin gezinnen bij dhr. Scheringa (Ja, al die kredietbedrijfjes zijn van hem), leningen afsluiten om te kunnen eten.

Wanneer Turks Nederland besluit te vertrekken, of religieus Nederland besluit dat ze niet hoeft te participeren op de arbeidsmarkt na het behalen van hun bul, is het wellicht een optie hier een vergoeding voor te vragen. Wij leiden per slot van rekening niet alleen mensen op om ze vervolgens uit te zwaaien of kinderen naar school te laten fietsen.

Is dit een beleidsnotitie, een plan van aanpak, een uiting tegen de Turken, een steek naar de Gereformeerden? Nee, het is een oproep tot dankbaarheid.
Wij kunnen mensen niet dwingen dankbaar te zijn en dit zou ook niet moeten. Beter zou het zijn wanneer mensen uit zichzelf dankbaarheid zouden tonen.

Dankbaarheid tegenover degenen die jouw toekomst hebben betaald.
Laat de Turken blijven en de vrouwen van de SGP hun verantwoordelijkheid nemen. Studeer af en geef de samenleving waar ze recht op heeft. Profiteer, leer, deel en wees dankbaar.

Schrijver: Vlek, 18 juli 2005


Geplaatst in de categorie: algemeen

4.4 met 12 stemmen 777Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)