Ik kan het niet meer aanzien. Kerels op tv die twee garnalen draperen op een ongepelde ui en dat vervolgens met een stokbrood in hun broek aan een stel pakezels uit de zakenwereld serveren als Oignon du Mer exclusive. Haute cuisine heet dat.
Waar vroeger een heer van stand in geruite jas volstond met een eenvoudige doch voedzame maaltijd neemt deze…
De Keukenprins drukt zijn sigaret uit en wil naar binnen gaan. Het leuke jonge ding lachte blij toen ik zei: 'tot een volgende keer'. Tenminste een klant behouden. Ik heb zin om nog iemand gelukkig te maken. Waarom, Joost mag het weten.…
Zoveel jaar na de denkbeeldige steak-au-poivre van mijn eerste hospita ben ik nog steeds geen vaardige keukenprins. Maar gebakken kalfslever (mijn lievelingsgerecht), ossobuco alla milanese of een kogelbiefstuk met friet en sauce-bearnaise, dat lukt me aardig.
In den beginne keek ik wel eens naar de verfijnde Rick Stein.…