Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Een almachtige vader, God dus, moet niet lijdzaam toezien, maar zijn Almacht laten gelden, vooral als onschuldige slachtoffers andermans zonde met hun eigen bloed moeten betalen. Hemel en aarde zijn onbewoonbaar als de Heilige Geest niet werkt. De mens kent slechts dit leven, alle openbaringen, visioenen en echtedoodervaringen ten spijt.

Schrijver: Theo Loog, 14 februari 2009


Geplaatst in de categorie: religie

1.5 met 10 stemmen 130Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Theo_Dosius
Datum:
25 februari 2009
Voor een communist is het vast heel moeilijk te begrijpen dat een gelovige zich God kan voorstellen als iemand die de vrije wil van de mens respecteert. Communistische leiders zijn immers meestal wrede despoten.
De geestelijke wereld bestaat inderdaad ook in het hier en nu. Wij mensen zijn zelf immers geesten in een lichaam. Bij de dood scheidt de geest zich van het lichaam af. Het bewustzijn wordt daardoor helderder.
Naam:
A. Sandee
Datum:
24 februari 2009
Email:
alexsandeehome.nl
Een god die de vrije (?) wil van de mens MOET respecteren? En die aanbid jij? Van wie moet hij dat dan? En even over die geestelijke wereld waar jullie gelovigen zogenaamd terug kunnen keren: had je er al es bij stilgestaan dat die geestelijke wereld gewoon bestaat? Dat je daarvoor niet dood hoeft te gaan om in te treden? Beste Theo, jij levert het beste bewijs dat jullie god in jullie eigen hoofd gecreëerd wordt.
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
23 februari 2009
De Heilige Geest werkt wel, maar anders dan jij denkt. God kan niet lukraak ingrijpen in het wereldgebeuren omdat Hij de vrije wil van de mens moet respecteren. Zou Hij dat niet doen en de mens zijn keuzevrijheid ontnemen, dan zou Hij hem reduceren tot een willoos werktuig. Als beeld van God moet ook de mens vrij zij om zijn daden te overwegen en te kiezen. Jij schijnt te denken dat de mens vòòr zijn geboorte een contract met God heeft afgesloten waarin God plechtig belooft dat de mens tijdens zijn aardse leven niet zal lijden. Dat is niet zo, dat is één van je illusies.
Natuurlijk kent de mens méér dan dit leven. Alle religies spreken over een geestelijke wereld vanwaaruit de mens in dit bestaan wordt geboren en waarnaar hij na zijn dood zal terugkeren.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)