Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Lees ingezonden beweringen, voeg zelf een bewering toe

Laatst geselecteerde beweringen:

Nederland bevindt zich in een buitengewoon lastige spagaat.

bewering
4.5 met 2 stemmen 41
- Geeft men Wilders met zijn eenmanspartij géén kans om te regeren, dan wordt deze gang van zaken door menigeen als ondemocratisch bestempeld.
- Gunt men Wilders het premierschap, dan hebben we een regeringsleider die veroordeeld is wegens groepsbelediging, die in zijn partijprogramma ongrondwettelijke voorstellen doet, die in zijn DNA een anti-islamitisch gen heeft zitten. Een wolf in schaapskleren (ik citeer een oud-collega van Wilders). Die bovendien in een overgroot deel van de wereld…
Marja Raadt29 november 2023Lees meer…

Morele en financiële steun voor Oekraïne ook in 2024

bewering
4.0 met 4 stemmen 55
We zijn er aan gewend geraakt maar het is toch van de zotte dat het ene land de bewoners van een ander land bij voortduring met drones bestookt, waarbij doden en gewonden vallen en gebouwen in puin worden geschoten.
Ik snap niet dat de wereld niet veel feller dit gedrag van Rusland veroordeelt en bestraft.
Morele en financiële steun voor Oekraïne zal helaas ook in 2024 noodzakelijk blijven.
Wim de Wijs26 november 2023Lees meer…

Een hengst uitdelen behoor je nooit te doen.

bewering
3.4 met 10 stemmen 71
Zo maar een hengst voor je hoofd krijgen is voor iedereen een verschrikking.
Extra zuur als je, zoals Baudet op het door mij bekeken filmpje lijkt te doen, een jongen de gelegenheid geeft een selfie met je te maken.
Oer- en oervervelend voor Baudet in het bijzonder maar ook voor alle Nederlanders die vrijheid van meningsuiting hoog in hun vaandel hebben staan.
O.U. Deis21 november 2023Lees meer…

Bontenbal en Jetten en hun achterban

bewering
3.3 met 3 stemmen 29
Het is een prestatie van formaat dat zowel Henri Bontenbal als Rob Jetten het vertrouwen van hun achterban hebben weten te houden en te versterken.
Bontenbal had af te rekenen met het te veel meedeinen van het oude CDA met de VVD.
Jetten moest de weerstand overwinnen van aanhangers die op Kaag gestemd hadden vanwege haar belofte van nieuw leiderschap, waarvan niets terecht kwam in een kabinet onder ... opnieuw ... Rutte.
O.U. Deis20 november 2023Lees meer…

De vergevingsgezindheid van de Nederlandse kiezers is groot.

bewering
4.0 met 3 stemmen 37
- De VVD mag doorregeren, hoewel de partij hoofdverantwoordelijk is voor de toeslagenaffaire en de Groninger Gasellende (Kamps!)
- De PVV mag in beeld komen ondanks het feit dat Wilders geen democratische partij beheert / Wilders al 25 jaar lang bevolkingsgroepen tegen elkaar opzet / hij veroordeeld is voor groepsbelediging
- Het NSC mag waarschijnlijk meedoen ondanks het feit dat Omtzigt zijn programma niet laat doorrekenen en ondanks het feit dat hij niet zijn kandidaat-premier noemt en…
A. Steios17 november 2023Lees meer…

Een indrukwekkende ingezonden brief

bewering
3.7 met 7 stemmen 60
In de NRC van 13 november staat een indrukwekkende brief van Joodse medewerkers en studenten aan Nederlandse universiteiten en onderzoeksinstituten tegen de vernielende oorlog die Israël nu voert tegen de ruim 2 miljoen Palestijnen in Gaza.
Zij zijn verontwaardigd over pogingen om kritiek op het handelen van de staat Israël of om inzet voor de rechten van Palestijnen te betitelen als antisemitisme.
Hun moedige verklaring is zeldzaam feitelijk en gevoelig verwoord, waarvoor ik u graag…
O.U. Deis14 november 2023Lees meer…

Oude wijn in oude zakken bij BBB en NSC

bewering
3.7 met 3 stemmen 66
Er is het CDA, met aanvoerder Henri Bontenbal, die fris oogt.
Er is een CDA-B-variant (BBB) onder aanvoering van ex-CDA-er Caroline van der Plas, die een strategische verkiezingsblunder beging door de immens impopulaire ex-CDA-er Mona Keijzer kandidaat-premier te maken.

En er is een C-variant (NSC) onder de voorlopige leiding van ex-CDA-er Pieter Omtzigt met aloude standpunten die stammen uit zijn CDA-tijd.…
O.U. Deis10 november 2023Lees meer…

Misbruik van fatbikes

bewering
4.0 met 2 stemmen 40
Het lijkt van levensbelang dat op de kortst mogelijke termijn veiligheidsmaatregelen genomen worden met betrekking tot het gebruik / misbruik van fatbikes en opgevoerde e-bikes.

bewering
2.5 met 2 stemmen 51
Het Palestijns-Israëlisch conflict (Islamitisch Arabisch -Israëlisch conflict in feite) wordt zelden beleefd vanuit enig historisch besef over de huidige situatie in het Midden-Oosten is mijn indruk. Onderbuikgevoelens en westers koloniaal schuldbesef in onze regio voeren meestal de boventoon in ingenomen standpunten tegen het “kolonialistische” Israël.

Kan en wil Omtzigt eventueel premier worden?

bewering
3.0 met 2 stemmen 59
Het zou zelfs voor een vader uit Enschede met 2 (of 4) dochters 2 weken voor de verkiezingen mogelijk moeten zijn om de kiezers mee te delen of hij nu wel of geen premier wil worden na 22 november (indien deze mogelijkheid zich voor zou doen).
O.U. Deis8 november 2023Lees meer…

Waarschuwing van Dassen

bewering
3.7 met 7 stemmen 33
In de NRC van zaterdag heeft Dassen (VOLT) volledig terecht kritiek op Omtzigt (NSC) die wil dat ieder land in de EG een vetorecht krijgt.
Dassen noemt dat de klok 40 jaar terugzetten.
Potentiële kiezers van deze afsplitsing van het CDA onder de (voorlopige?) leiding van Omtzigt zijn nu gewaarschuwd.
O.U. Deis6 november 2023Lees meer…

Wie is hiermee gediend?

bewering
4.2 met 4 stemmen 52
Duizenden mensen op straat in o.a. Berlijn, Parijs, Londen, Ankara, Washington en New York om te protesteren tegen de wijze waarop Netanyahu's Israël oorlog voert tegen Hamas, maar daarbij de gehele bevolking van Gaza ernstig traumatiseert en het toch al zo kleine gebied verpulvert.
Deze bewust aangebrachte ellende is werkelijk niet te overzien en kweekt voor tientallen jaren en bij honderden miljoenen mensen gevoelens van wrok.…

Hamas provoceerde de reacties

bewering
4.2 met 8 stemmen 59
Hoe cynisch het ook moge klinken: je moet er van uitgaan dat Hamas de buitenproportionele reacties van Netanyahu's regering en de eenzijdige en onvoorwaardelijke steun van Amerika en de EG heeft voorzien en uitgelokt.
Vanuit wijsheid reageren op problemen en provocaties is een adequaat reactie-model. We kunnen Israël, de VS en de EG moeilijk ervan betichten vanuit wijsheid op deze wanhopige provocatie te reageren.
O.U. Deis2 november 2023Lees meer…

Jodenster helaas schaamteloos misbruikt

bewering
3.7 met 6 stemmen 40
Het demonstratief opplakken van de Jodenster op zijn revers door de Israëlische VN-ambassadeur Gilad Erdan tijdens zijn redevoering van de VN getuigt in mijn visie en volgens mijn gevoel van een diepgaand gebrek aan respect voor het lot van de miljoenen machteloze slachtoffers van de Holocaust, wier meer dan tragische lot niet te omvatten is.
De strijd van de militair superieure Israëliërs onder leiding van de uiterst strijdbare Netanyahu tegen Hamas mag daarmee op geen enkele wijze…

Kolonialisme

bewering
3.2 met 6 stemmen 40
Moet Australië niet teruggegeven worden aan de Aboriginals en de VS niet aan de Indianen. Puur kolonialisme is het, of niet? En Israël aan de “Palestijnen”, een naamgeving bedacht door Arafat om “ons” te doen geloven dat Palestina een land is en was van de “Palestijnen”? De Joden destijds waren ook gewoon Palestijnen, De “Jerusalem Post” (Israëlische krant) heette vroeger de “Palestinian Post” ter verduidelijking. Palestina, de landstreek, benoemen als het land van de…
Bet Weter30 oktober 2023Lees meer…

Ajax onderaan in de Eredivisie?

bewering
4.5 met 4 stemmen 58
De kans is groot dat Ajax na dit weekeinde onderaan in de Eredisie staat.
De kans dat Ajax van PSV gaat verliezen schat ik op 95 %. De kans dat Volendam van Excelsior gaat winnen schat ik op 50 %.
Je hoeft geen statisticus te zijn om te berekenen dat de kans dat Ajax - dat deze zomer voor meer dan 100 miljoen nieuwe spelers kocht - de rode lantaarn moet gaan dragen groot is. Dit tot verdiet van alle mensen die deze topclub uit het verleden een goed hart toedragen.
Victor S.28 oktober 2023Lees meer…

Verstikkende bezetting

bewering
3.8 met 4 stemmen 77
VN-topman Guterres verklaarde volledig terecht dat de aanslagen van Hamas - die hij scherp veroordeelde - niet in een vacuüm zijn geschied.
Hij memoreerde het feit dat de Palestijnen 56 jaar verstikkende bezetting te verduren hebben.
Het lijkt mij dat de VN-topman dicht bij de feiten blijft met zijn opmerkingen.
De reactie van de Minister van Buitenlands Zaken van Israël ("ik wil U niet meer ontmoeten") lijkt mij daarom niet gepast en ongeschikt om tot een regeling te komen die beide volkeren…
O.U. Deis24 oktober 2023Lees meer…

Exit Steijn

bewering
3.8 met 4 stemmen 19
Kortheidshalve verwijs ik naar mijn bewering van 4 september 2023:

https://www.nederlands.nl/nedermap/beweringen/bewering/152818.html
Redactie23 oktober 2023Lees meer…

Netflix-serie over de Beckhams

bewering
4.5 met 2 stemmen 54
De Netflix-serie over de Beckhams laat bij voortduring zien dat voetballen in het algemeen en voetbaltoppers in het bijzonder disproportioneel veel aandacht krijgen, waardoor het leven van die toppers ernstig verstoord wordt.
Zo werd de destijds 23-jarige Beckham na een ongelukkige overtreding tegen de sluwe Simeone jarenlang massaal uitgefloten door Jan met de Pet en gefileerd door zijn trainer (Hoddle), journalisten en commentatoren.
Nog een wonder dat David Beckham en zijn eega Victoria…
Victor S.22 oktober 2023Lees meer…

Oorlogsmisdaden voorkomen.

bewering
3.7 met 12 stemmen 101
Er rust een dure plicht op bevriende landen van Israël (b.v. Amerika, Nederland, EG) Israël te weerhouden van het plegen van oorlogsmisdaden.
Meer laden...