Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen
Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
A. Sandee
Datum:
4 maart 2009
Email:
alexsandeehome.nl
Zelfs cynisme is aan jou niet besteed, beste Daniel. Nogmaals, wees gelukkig met je geloof en laat mij rustig jullie bespottelijk maken. Ik heb helemaal geen zin in welles/nietes spelletjes met mensen die geloven dat er een god is simpelweg omdat een ander mens dat in een boek geschreven heeft. Ik hoop dat je Das Kapitaal net zo goed uit je hoofd kent of bijv. Mein Kampf. En niet te vergeten de Koran. Einde discussie!
Naam:
Daniel Westra
Datum:
3 maart 2009
Email:
dwestra67gmail.com
Alex: ik begrijp je vragen wel maar ik vrees dat jouw aannames over hoe het leven in elkaar zit simpelweg niet compatibel zijn met je vragen (b.v. jij gelooft dat na de dood alles afgelopen is terwijl opstanding uit de dood vereist dat je gelooft dat er iets na de dood is). Reageren heeft in dit geval dus ook geen zin omdat we zouden verzanden in een discussie over deze basisprincipes die hier niet op zijn plek is. Om terug te komen tot de kern van de bewering: "...maar God heeft er de voorkeur aan gegeven mensen te redden die deze 'dwaze boodschap' geloven dat Christus voor hen aan het kruis is gestorven." (1 Corinthiërs 1:21)
Naam:
A. Sandee
Datum:
2 maart 2009
Email:
alexsandeehome.nl
Beste Daniël: vind je het zelf ook niet een beetje erg arrogant om te denken dat een of andere goeroe voor jou aan een kruis zou willen sterven? En verder: hij was volgens jullie toch weer opgestaan? Dan is ie toch ook niet echt gestorven? En nog veel verder: jij bent toch ook een kind/zoon van jullie God? Dan zeg je toch hetzelfde als jouw geestelijk leider? En nog veel en veel verder: overdrachtelijk gezien is het dus juist de bedoeling dat de christus in jou aan het kruis komt, maar dat zal je wel niet helemaal begrijpen, denk ik zo. Of liever, helemaal niet.
Naam:
Daniel Westra
Datum:
27 februari 2009
Email:
dwestra67gmail.com
"Het bericht dat Christus voor ons aan het kruis gestorven is, klinkt de mensen die verloren gaan als onzin in de oren..." (1 Corinthiërs 1:18)
Naam:
A. Sandee
Datum:
26 februari 2009
Email:
alexsandeehome.nl
En terecht, en terecht. (Dit inkoppertje kon ik niet voorbij laten gaan.)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)