Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Rupsen leven lang en onopvallend met een perfecte schutkleur. Tal van andere rupsachtige wezens planten zich succesvol voort binnen hun aard, zonder spectaculaire metamorfose. Het is dus volgens Darwins evolutietheorie onlogisch dat een rups verandert in een opzichtige vlinder om daarna nog maar kort te leven.


Zie ook: http://www.gedichten.nl/Knottnerus

Schrijver: George Knottnerus, 21 maart 2009


Geplaatst in de categorie: biologie

4.6 met 15 stemmen 1.071Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Joop
Datum:
25 maart 2009
In het laatste stadium verpopt de rups tot vlinder. Hij muteert niet, maar wordt zonder het te weten een ander wezen. En misschien is 1 dag voor een eendagsvlieg wel duizend jaar.
Naam:
George
Datum:
24 maart 2009
Nou, A.Sandee, 'raaskallen?' Dat iemand kritiek heeft op Darwin betekent nog niet dat je deze term mag gebruiken. Zelfs Darwin had aan het eind van zijn leven kritiek op zijn eigen (te vroeg gepubliceerde) leer. Noch Darwin de evolutionist, noch God de Schepper zijn boven alle kritiek verheven. Toch? Feit blijft dat er menig kleurloos rups muteert in een kleurig dagvlinder. Dat is tegen zijn soortbelang want de rups was al mooi aangepast. Dus, ra ra, hoe kan dit beste Darwinisten?
Naam:
A. Sandee
Datum:
24 maart 2009
Email:
alexsandeehome.nl
Er zijn vele rupsen met prachtige kleuren en fantastisch design. Zij ontwikkelen zich vaak tot nauwelijks aan te ziene vlinders. (bijv. ligusterpijlstaart). Als je geen verstand van Darwin en zijn theorie hebt moet je niet gaan lopen raaskallen. Wel eens bloemen gezien? Of denk je dat die er alleen maar zijn om jouw huiskamer te verfraaien!
Naam:
George
Datum:
23 maart 2009
Dank u wel voor uw reactie, heer Van der Weij. We weten hoe u over de bewering denkt, maar zou u ook de moeite willen nemen de bewering met argumenten te weerleggen? Dan kan deze discussie ergens toe evolueren.
Enne...wees gerust, dit exemplaar van de Homo Sapiens is nog niet toe aan uitsterven.
Naam:
Ruurd van der Weij
Datum:
23 maart 2009
Email:
r.a.van.der.weijrug.nl
Wie dit soort onzinnige tot niets leidende redeneringen uit, zal, vanuit evolutionair standpunt, vlak voor uitsterven staan.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)