Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Wie zijn zelfvertrouwen ontleent aan de complimentjes en schouderklopjes die hij van anderen ontvangt, meent dat hij iemand anders kan torpederen door hem met hoon te overladen. Een dergelijke ijdeltuit is even verslaafd aan de roem en waardering die hij van anderen ontvangt als een baby van de speen waar hij dagelijks aan lurkt.

Schrijver: Hendrik Klaassens, 2 mei 2009


Geplaatst in de categorie: psychologie

4.2 met 4 stemmen 234Er zijn 8 reacties op deze inzending:

Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
6 mei 2009
Dag Joop, misschien is het inderdaad beter om niet op de opmerkingen van Sandee in te gaan. Daar staat tegenover dat zijn onverdraagzaamheid t.a.v. elke vorm van geloof wel heel storend is. Ik heb er geen moeite mee dat hij zelf niet gelooft. Het gaat mij echter te ver als gelovigen door hem steevast worden belasterd en bij voorbaat al worden afgedaan als 'stupide', blind', 'gestoord', 'Jehova's getuigen' enz. Hij verdraagt het principiëel niet dat mensen een geloof hebben. Daarin gaat hij zelfs zo ver, dat hij ook in topics, die niets met religie te maken hebben, het geloof er weer bijsleept om erop af te kunnen geven.

Ik zal verder gaan met het schrijven van artikelen hierover (voor ned.nl of voor andere sites), want het blijft heel lastig om in dit tabblad zulke pittige onderwerpen uit te diepen. Er ontstaan al heel gauw misverstanden, o.a. doordat de gebruikte begrippen op tal van manieren kunnen worden uitgelegd. Waar de nuance ontbreekt en mensen vaak niet goed lezen, krijg je binnen de kortste keren irritaties, die niet nodig zijn als je in een lang verhaal of artikel meer nuances aan kunt brengen en begrippen kunt verhelderen.
Naam:
A. Sandee
Datum:
6 mei 2009
Email:
alexsandeehome.nl
Beste H., ik woon niet eens in Groningen. Ik ben daar ooit een keer, heééél lang geleden, geboren en in mijn scholierentijd was dat een aanwijzing om te duiden hoe lang een kilometer is.
Naam:
Joop
Datum:
5 mei 2009
Heren, heren! Van de kaatsers en de bal.
Toch zal wie geen lid is van een kerk en toch bidt uiteindelijk ook Pluto en andere beschavingen tot de Heer bekeren. Evangelisatiedrang is onder bidders heel normaal en niet-bidders kunnen er op hun manier trouwens ook wat van...
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
5 mei 2009
Beste Alex,
Meestal ben ik het oneens met wat je schrijft, maar ik heb geen hekel aan je. Ook publiceer ik geen privé-gegevens over je om je te schaden. Dat je in Groningen woont, kan iedereen afleiden uit jouw reactie van 21 maart op een een bewering van 'De zwarte hand' ('De Gouverneurlaan in Den Haag is precies 1 kilometer lang.')
Je schreef nl.:
"En van de Parkwegbrug tot het monument van het Stadspaark (met de klemtoon op paark) in Groningen ook waarmee bewezen wordt dat echte onzin nog helemaal niet zo gemakkelijk te creëren is."
Dat je in Groningen woont is daardoor zo klaar als een klontje. Alleen een stad-Groninger kent zulke details. Vermeld ik, door naar iets te verwijzen wat je zelf op deze site hebt geschreven, daarmee persoonlijke gegevens die niemand mag weten? In plaats van je nodeloos op te winden zou je er goed aan doen op de essentie van mijn bewering in te gaan.
Naam:
Jeannette
Datum:
5 mei 2009
Quote: "Wie zijn zelfvertrouwen ontleent aan de complimentjes en schouderklopjes die hij van anderen ontvangt, meent dat hij iemand anders kan torpederen door hem met hoon te overladen." Eind quote. Klinkt logisch. Niemand doet datgene wat niet eerder in hem / haarzelf is. Zelfs reageren op een opmerking doet men niet, als dat niet eerder in hem / haarzelf aanwezig is.
Naam:
A. Sandee
Datum:
3 mei 2009
Email:
alexsandeehome.nl
Bovendien is het vermelden van persoonlijke gegevens, mocht U daarvan op de hoogte zijn, zéér verwerpelijk op een forum en getuigt van het al eerder door U vertoonde onbenul.
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
2 mei 2009
Jouw cynisme is vermakelijk, Sandee. Ik ben nl. niet eens lid van een kerk. Jij bent degene die altijd het geloof erbij sleept, ook al zou ik een tekst schrijven over Pluto, over het verdwijnen van de Minoïsche beschaving of over klimaatverandering.
Je schreef ooit eens dat je de Bijbel van kaft tot kaft kent. Dat is aan jouw reacties te merken, beste man. Je kunt het geloof maar niet van je afzetten. Je had theologie moeten studeren. Voor jou was dat een heel interessante studie geweest. Je hoeft er niet eens de stad voor uit, want je woont toch in 'stad'?
Naam:
A. Sandee
Datum:
2 mei 2009
Email:
alexsandeehome.nl
Treffend staaltje zelfkennis. Maar blijf aub voor uzelf spreken. Anders komt het zo gereformeerd over en dat zouden we toch niet willen, wel?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)