Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

“Geloven is iets niet zeker weten”. “Geloven is voor hen die hun leven graag aan anderen over willen laten”. Wie desondanks zegt: ‘Ik geloof niet!’, die liegt! Want, wie kan zeggen dat hij/zij zeker weet dat uit een absoluut totale niets een iets kan ontstaan? Hij/zij zou dan naast een leugenaar voor anderen, een leugenaar voor zichzelf zijn!

Schrijver: Jeannette, 5 mei 2009


Geplaatst in de categorie: religie

3.8 met 10 stemmen 211Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Theo_Dosius
Datum:
8 mei 2009
Email:
in_hocsignovinceshotmail.com
Sterrenkundigen, die hun werk serieus opvatten en de beperkingen van dun discipline kennen, zullen nooit uitspraken doen over de vraag wat er was vòòr de oerknal, noch over de vraag door wie of waarom het heelal is ontstaan; dat zijn nl. filosofische vragen.

De oerknaltheorie is niet meer dan een een model om de waargenomen uitdijing van het heelal te kunnen verklaren. Afgaande op de huidige expansiesnelheid van het heelal kan men, terugrekenend in de tijd, vaststellen dat die uitdijing minimaal 13 miljard jaar geleden is begonnen. De ouderdom van het heelal kan niet geringer zijn dan de maximale levensduur van de oudste sterren (sterren van de spectraalklasse M) en de waargenomen afstand van de verste sterrenstelsels en radiobronnen, uitgedrukt in miljarden lichtjaren.

Als zelfs serieuze sterrenkundigen zich niet voor kunnen stellen dat het heelal zomaar, vanuit het niets, tevoorschijn is gekomen en ook het causaliteitsbeginsel voorschrijft dat de 'oerknal' - als die er al is geweest - door iets anders moet zijn veroorzaakt, is er dus geen enkele reden om aan te nemen dat er vòòr die oerknal niets was.
Naam:
Jeannette
Datum:
7 mei 2009
Email:
jeannettewahome.nl
Kunt u mij dat uitleggen A. Sandee? Als ik de natuur in ogenschouw neem, en daarbij Darwin zijn evolutietheorie erbij houdt, kan ik niet tot die conclusie komen. Is er misschien een feit binnen de natuurkunde wat mijn bewering ontkracht?
Naam:
A. Sandee
Datum:
7 mei 2009
Email:
alexsandeehome.nl
Want, wie kan zeggen dat hij/zij zeker weet dat uit een absoluut totale niets een iets kan ontstaan?......Ik, dus!
Naam:
A. Sandee
Datum:
6 mei 2009
Email:
alexsandeehome.nl
Want, wie kan zeggen dat hij/zij zeker weet dat uit een absoluut totale niets een iets kan ontstaan?.....Ik!
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
6 mei 2009
Email:
in_hocsignovinceshotmail.com
Je hebt volkomen gelijk. Niemand kan immers in alle ernst beweren dat uit een volledig vacuüm zomaar een heel compact bolletje ter grootte van een erwt tevoorschijn is geplopt, dat daarna met een waanzinnige snelheid is gaan uitdijen tot de huidige afmetingen van het heelal.
Natuurkundigen die zulke nonsens verkopen en het desondanks wagen om geringschattend neer te kijken op theologen en andere gelovigen, zijn het niet waard om 'wetenschappers' te worden genoemd.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)