Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Als je Wilders niet steunt ben je een laffe christenhond, of een foute linkse moralist. Overig rechts bekent morrend, morrelend kleur, 'hadden wij dat maar gezegd'.

Schrijver: Fred, 25 juni 2009


Geplaatst in de categorie: politiek

0.7 met 7 stemmen 132Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
13 augustus 2009
Email:
ag.schulztiscali.nl
Gaarne wil ik een kleine poging doen toelichting geven over de gebezigde term "christenhond". M.i. is dit een uit de arabische taal vrij vertaalde term voor een ongelovige, fonetisch klinkend als "kafir", maar ook als tweede variant, de term "giaur".

In de zesde vertelling, eerste hoofdstuk van 'Der Kys Kaptschiji' (Karl May - Reiseerzählungen - "Auf fremden Pfaden") komt de volgende zinsnede voor: "... also ein Giaur, ein Christenhund? Allah verdamme ihn!"

Al heeft de schrijver zijn avonturen bijna allemaal verzonnen, toch zijn er in zijn repertorium na zijn dood stapels aantekeningen uit diverse bronnen gevonden die als betrouwbare onderbouwing voor zijn vertellingen moeten hebben gediend. Ik ben derhalve bereid de verklaring voor het woord christenhond geloofwaardig te achten.
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
28 juni 2009
Hallo Fred, wat ik nooit en te nimmer zal accepteren is dat iemand als Wilders ALLE moslims in Europa verkettert en linea recta terug wil sturen naar hun land van herkomst, omdat ze zich zouden misdragen. Dat is volstrekte nonsens. Het zet bovendien aan tot vreemdelingenhaat.
Veel moslims zijn hier uitstekend geïntegreerd. Sommige moslims van de tweede en derde generatie schrijven zelfs Nederlandstalige literatuur van een hoog niveau. Moeten zulke mensen teruggestuurd worden naar Marokko of Turkije? Wat is dat voor waanzin?

Wanneer zullen PVV'ers moslims nu eindelijk eens als medemensen beschouwen i.p.v. als hoofddoek-dragende en bermbommen leggende extremisten die er alleen maar op uit zijn onze cultuur te vernietigen? Wat is dat eigenlijk voor een paranoïde houding?
In feite roept Wilders nu hetzelfde als eertijds Janmaat van de Centrum Partij: "Nederland voor de Nederlanders". Het "Ausländer Raus"-gehalte van de PVV is véél te hoog om om ook voor één procent achter Wilders' ideeën te kunnen staan.
Bovendien heeft hij zijn eigen partij niet democratisch georganiseerd. De PVV is niet meer dan een applausmachine voor Wilders zelf. Ook wisselt hij regelmatig 180 graden van standpunt. De PVV-fractie in het Europese Parlement is niet meer dan een uithangbord voor binnenlands-politieke doeleinden.
Als dat de nieuwe politiek is, moet die krachtig bestreden worden. Gelukkig sta ik daarin niet alleen. Miljoenen mensen vinden het walgelijk wat hij doet, en terecht. Wilders is immers zelf een product van de Haagse politiek waar hij nu uit alle macht tegenaan schopt. Hij maakt gebruik van democratische vrijheden om ze vervolgens uit alle macht uit te hollen. In feite is dat geen 'nieuwe politiek', maar een oude politiek die al eens vaker is uitgeprobeerd. Helaas waren de resultaten niet om over naar huis te schrjven...
Naam:
Fred
Datum:
28 juni 2009
Hoi Theo, ik ben bang dat een persoon als GW nodig is om ogen te openen, de kiezers zijn de afgelopen decennia zo vaak bedrogen. Draaikont Bos, geen zoet na zuur JP, schaamhaar Rouvoet en niet-militair Eimert als minister van defensie. Dit soort mensen zet ons buitenspel, graaien uit de ruif. Ze gaan maar door, een waanzinnige kliek heeft het beste met ons voor.

Daarom wil ik de luis in de pels zijn, ik accepteer deze strapatsen niet, nooit.
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
27 juni 2009
Hallo Fred,
Hoewel ik veel van jouw verhalen en gedichten wel waarderen kan, vind ik toch dat je met deze bewering onnodig anderen kwetst. Termen als 'laffe christenhond' (wat is dat trouwens voor een viervoeter?) en 'foute linkse moralist' (GroenLinks, SP en PvdA?) zijn voor jou misschien wel heel gewoon, maar voor mij beslist niet. Ik vind dat je hiermee werkelijk over de schreef gaat. Het is immers niet meer dan vulgair geschreeuw.
Misschien is dat voor jou een consequentie van het aanhangen van 'de nieuwe politiek', maar ik zeg je op mijn beurt dat veel mensen zich juist van die nieuwe politiek zullen afkeren doordat mensen als Geert Wilders (en vroeger Pim Fortuyn) over een soort verbale incontinentie beschikken, die enorm veel weerstanden oproept.

Wilders heeft beweerd dat lastige jongelui gerust in de knieën mogen worden geschoten en dat tientallen miljoenen moslims, die in het Westen wonen, zich misdragen en zonder pardon naar het land van herkomst moeten worden teruggestuurd.

Wat is dat eigenlijk voor dronkemanspraat? Wilders is een pure demagoog die van het ene moment op het andere van standpunt kan veranderen als hem dat electoraal beter uitkomt. Hij kickt op het succes dat hij boekt met zijn PVV (Partij voor de Vreemdelingenhaat) en is helemaal niet van plan om regeringsverantwoordelijkheid te aanvaarden, omdat zijn partij dan hetzelfde lot zal ondergaan als destijds de rebellenclub van Fortuyn.

Het viermans ijzeren cohort van Wilders in het Europese Parlement kan ook beslist geen zoden aan de dijk zetten. Wat wil een geïsoleerd groepje van 4 EP-leden eigenlijk beginnen in een 785 leden tellend parlement als die PVV'ers niet bij een Europese fractie aangesloten zijn? In feite vormt dat groepje niet meer dan een uithangbord van Wilders voor binnenlands-politieke doeleinden. Een kwestie van kiezersbedrog eigenlijk.
Zo kunnen er nog tal van andere argumenten tegen die 'nieuwe politiek' worden ingebracht, maar ik dacht dat dit al een aardige opsomming was.
Naam:
Elisabeth
Datum:
27 juni 2009
Dag Fred,
Wat is een christenhond? nieuw ras misschien?
Je zit er goed naast met jouw bewering, ik zou me iets meer verdiepen in de zaak als ik jou was.
Naam:
Fred
Datum:
27 juni 2009
De rechtse partijen hadden het maar al te graag willen duiden, mijn bewering is, wat dat betreft, suggestief. Wat Rutte en Rita in de media plempen is scoren over de rug van.

Extremen raken elkaar, redenen te over om de oude politiek gedag te zwaaien. Bekijk het eens van de zijkant.....
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
26 juni 2009
Geen enkele rechtse partij beweert over de uitspraken van Wilders 'Hadden wij dat maar gezegd'.
Je kunt dat zelf constateren door naar de volgende recente opnamen te luisteren van Mark Rutte en Rita Verdonk.

Verdonk komt aan het woord in www.radio1.nl/contents/6262-verdonk-ui tspraken-wilders-over-de-top

Mark Rutte geeft zijn visie op Wilders in een interview dat je kunt vinden op www.nuvideo.nl/algemeen/26143/rutte-ov er-wilders.html

Wilders is trouwens een draaikont pur sang. Toen hij nog lid was van de Tweede Kamerfractie van de VVD had hij allerlei typisch rechtse standpunten, maar nu is hij op heel veel gebieden 180 graden gedraaid. Is het je trouwens wel opgevallen dat Fleur Agema van de PVV op het gebied van de volksgezondheid nauw samenwerkt met Agnes Kant?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)