Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Als ik van plastic zou zijn, dan was Wilma mijn weekmaker.

Ik ben ontstemd over de stemmingmakerij van de oude politiek.

En dan de poes, ach ik ben altijd en immer voor de poes, behalve als die stiekem een kater is. Tom, eet je hart uit, het wordt helemaal niets tussen ons.

Als je hier iets beweert is het best wel frustrerend dat je als stellingnemer wordt behandeld, maar dat is mijn mening.

Schrijver: Fred, 17 augustus 2009


Geplaatst in de categorie: humor

-1.0 met 2 stemmen 169Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Tom Poes
Datum:
18 augustus 2009
Stemmingmakerij en oude politiek vormen juist het handelsmerk van Wilders. Wil je weten waarom?

- Net als in de dertiger jaren wordt één bepaalde, gemakkelijk te herkennen bevolkingsgroep verantwoordelijk gesteld voor de problemen in het land. Je mag dan ook gerust spreken van een vorm van paranoia;
- De oplossing daarvoor wordt gezocht in het stigmatiseren, criminaliseren en demoniseren van die bevolkingsgroep. Wilders wil hen zelfs en bloc het land uitzetten.
- Eén man heeft het in de partij voor het zeggen. Tegenspraak wordt niet geduld. Interne partijdemocratie is een onbekend fenomeen. Toch een beetje vreemd voor de 'Partij voor de Vrijheid'.
- Het pleidooi voor het invoeren van strengere straffen doet ook denken aan 'oude politiek'. Lastige jongeren moeten in de knieën worden geschoten, dan maar voor de rest van hun leven invalide. Straks gaat hij nog pleiten voor het herinvoeren van de doodstraf.

Dit lijstje laat zich moeiteloos aanvullen. Zo noemt hij de zorgen om het klimaat domweg 'milieuhysterie'. Iedereen, die nuchter nadenkt, kan gemakkelijk inzien dat deze oude politiek van Wilders weinig nieuws bevat. Vat je dat?
Naam:
Tom Poes
Datum:
17 augustus 2009
Dat je opnieuw geen argumenten geeft maar je slechts beperkt tot negatieve kwalificaties, bevestigt alleen maar mijn eerste reactie. Wie maakt zich hier nu schuldig aan stemmingmakerij?

Zoals je misschien weet kent de PVV geen interne partijdemocratie. Een partij zonder leden is ook een partij zonder inspraak. Alleen Wilders bepaalt de gang van zaken binnen zijn partij. Is dat 'oude politiek' of niet? Je kunt dat toch moeilijk transparant, fris en vernieuwend noemen. Zoiets doet denken aan voorbije tijdperken waarin megalomane potentaten het exclusief voor het zeggen hadden en naar willekeur bestuurders konden benoemen en ontslaan.

Er zijn meer overeenkomsten. Ook het vijandbeeld, dat Wilders stelselmatig creëert van bepaalde groepen, doet aan de dertiger jaren denken. Om populair te worden en zijn droom van het premierschap te kunnen verwezenlijken, criminaliseert hij bewust de moslims die in ons land wonen.
Als je bij dit alles ook nog bedenkt, dat hij met een Hongaarse vrouw getrouwd is en één van zijn voorouders een Indonesische molisma was, dan begrijp je ook dat hij volstrekt geen oog heeft voor het gemêleerde karakter van de Nederlandse bevolking én van zijn eigen familie.

De vergelijking met de dertiger jaren gaat in een aantal opzichten zeker op. Ik kan dan ook alleen maar hopen dat de Hollandse nuchterheid uiteindelijk zal zegevieren. Dat zijn populariteit nu al aan het tanen is, bewijst dat steeds meer mensen zich realiseren dat Wilders geen oplossing aandraagt voor het vraagstuk van de integratie, maar deel uitmaakt van het probleem.
Naam:
Fred
Datum:
17 augustus 2009
Ferm gesproken, jonge knaap, maar dan ook niet meer dan dat. De verwijzing naar de jaren 30 is ronduit dom en de rest van je betoog snijdt weinig tot geen hout.
Naam:
Tom Poes
Datum:
17 augustus 2009
Er is niemand die zo aan stemmingmakerij doet als uitgerekend Geert Wilders. Hij verklaart doodleuk dat miljoenen moslims in Europa zich schuldig maken aan ontoelaatbare handelingen en linea recta moeten worden teruggestuurd naar hun land van herkomst. Er is ook niemand die zó vervuld is van pure vreemdelingenhaat als deze PVV-leider. Jij ondersteunt dat met je uitspraken. Als je daarop aangesproken wordt, geef je geen argumenten, maar neem je - net als Wilders die je bewondert - een slachtofferhouding aan en roep je dat je aangevallen wordt door 'de oude politiek'.

Wat is nu 'oude poltiek'? Kijk maar eens naar de dertiger jaren om tot je door te laten dringen wat 'oude politiek' is. Wellicht vind je daar het antwoord.

Als je geloofwaardig wilt overkomen - en dat geldt ook voor Geert Wilders en zijn medestanders - zullen er argumenten moeten worden gehanteerd en zal er moeten worden gesproken op basis van kennis van zaken. Waar argumenten en feitenkennis ontbreken, kan alleen maar plaats zijn voor stemmingmakerij - een stemmingmakerij waar Wilders een excellent voorbeeld van is.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)