Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Jongeheer, we kennen nu ook alle verderfelijke eigenschappen van Wilders en zijn partij wel zo'n beetje. Bovendien zijn moellah’s, mollah’s en mufti’s geen haar beter of mogelijk nog erger. Wie regelmatig een stevige wandeling maakt, reageert na afloop altijd een stuk genuanceerder en intelligenter... En ik kan het weten. Ik ben namelijk de enige, ware Heer Bommel hier. Moeder Natuur discrimineert niet.

Schrijver: O.B. Bommel, 22 augustus 2009


Geplaatst in de categorie: adel

3.0 met 2 stemmen 177Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Tom Poes
Datum:
23 augustus 2009
Heer Ollie, ik zal u een verhaal vertellen zodat u mijn boosheid beter begrijpt.

Meer dan veertig jaar geleden besloten de leden van de Kleine Club om arbeiders te halen die in de Zwarte Bergen woonden. Dat waren van die kleine, donkere kereltjes, u weet wel. Er werden steeds meer fabrieken gebouwd en daarvoor waren arbeiders nodig.

Nu wilden de Rommeldammers dat vuile werk niet doen. Bovendien vonden ze het loon, dat ze daarvoor kregen, te laag. Daarom haalde men deze mannetjes in steeds grotere getale binnen. De schoonstenen rookten, de textiel- en autofabrieken floreerden en de economie ging met sprongen vooruit. Prachtig toch?

Er was echter een keerzijde, die steeds duidelijker zichtbaar werd. Naarmate de jaren verstreken, haalden steeds meer mannetjes hun vrouwen en kinderen naar Rommeldam. Zo groeide deze groep steeds meer. In sommige wijken kregen ze zelfs de overhand. Maar door hun andere zeden en doordat de jeugd losgeslagen raakte, ingeklemd als ze was tussen de cultuur van de Zwarte Bergen en die van Rommeldam, werden de Rommeldammers steeds bozer op hen. Er stond zelfs een wildeman op, die het volk tegen hen opstookte in de hoop daardoor burgemeester Dickerdack te kunnen vervangen.

Nu moet ik zeggen dat de mensen van de Zwarte Bergen wel een paar vreemde gewoonten hebben. Toch zijn de meesten wel aardig. Waarom zouden we hen dan allemaal terug moeten sturen naar de Zwarte Bergen? Zijn ze hier niet komen wonen omdat we hen meer dan veertig jaar geleden hebben gevraagd om hier te komen werken?

Dat vindt Tom Poes niet eerlijk. We moeten deze mensen in hun waarde laten, heer Ollie, en niet nodeloos tegen hen aantrappen, zoals die wildeman doet. Als dat tóch gebeurt, kan Tom Poes wel eens heel erg uit zijn slof schieten.
Maar goed, ik zal mij verder rustig houden als er niet meer zo grof op die mensen van de Zwarte Bergen wordt afgegeven. De trullenhoedster, Magister Hocus Pas en de 'blijdschapper' hebben hier voor heel wat problemen gezorgd. Daarom zou ik het prettig vinden als er niet opnieuw iemand opstaat die de lage lusten van het volk bespeelt om daar zelf garen bij te spinnen.
Begrijpt u nu mijn boosheid, heer Ollie?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)