Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Vriendschap wordt langs verschillende invalshoeken gestalte gegeven. Soms denkt men aan het hebben van gezamenlijke raakvlakken het recht te ontlenen om iets van een persoon te verwachten, zodat deze kan beantwoorden aan een door de ander ingevuld ideaalbeeld. Dit geeft vriendschap een krampachtige wisselwerking; ze zal verwateren en uiteindelijk ophouden te bestaan.

Hoekstenen van een hechte vriendschap zijn o.a. respect, vertrouwen, tolerantie en een welhaast onvoorwaardelijke bereidschap elkaar te accepteren zoals men is.
Daarbij zijn gezamenlijke raakpunten mooi meegenomen, maar is de acceptatie van de mate waarin men met elkaar verschilt een boeiende en wellicht de meest constante factor.

Schrijver: Günter Schulz, 22 augustus 2009


Geplaatst in de categorie: vriendschap

3.3 met 20 stemmen 1.692Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
23 augustus 2009
Email:
ag.schulztiscali.nl
Dat jij nog steeds in berm 8 vertoeft en geniet van hetgeen jou daar zo boeit maakt mij beduusd. Mede door de "Frediaanse", subtiele woordspelingen krijg je van mij carte blanche!
Naam:
Fred
Datum:
23 augustus 2009
Ik zit nog steeds in berm 8, tussen de klaproos en het guichelheil. Scharlei daagt insecten uit om haar lipje te vinden, angstvallig verbergt zij schamel haar drukpunt. En ik zeg gewoon dat ik u mag. Mag dat ?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)