Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Een samenleving is beschaafd als zij goed omgaat met mens en dier. In Nederland worden per jaar een miljoen muizen, ratten, katten, honden en apen gefokt, getest en gedood.
Men zegt dat dankzij ‘het gebruik’ van proefdieren de geneesmiddelenindustrie vorderingen kan maken. Nu is bekend geworden dat 450.000 proefdieren overbodig waren. Ze zijn gefokt en daarna afgemaakt omdat ze het verkeerde geslacht bleken te hebben. Het wordt tijd dat Nederland weer beschaafd wordt.


Zie ook: http://www.gmuitgevers.nl

Schrijver: George Knottnerus, 30 oktober 2009


Geplaatst in de categorie: moraal

4.4 met 10 stemmen 170Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
gluupje
Datum:
3 november 2009
Een ieder op deez' aardkloot voegt iets toe, niemand bepaalt of wij er mogen zijn. Slik die bittere pil.
Naam:
George
Datum:
31 oktober 2009
Wie bepaalt of mensen of dieren iets toevoegen aan dit ondermaanse? Gluupje of een of andere autoriteit? Bij een beschaafde cultuur past geen autoriteit die dat bepaalt, noch een industrie die leven misbruikt voor proeven. Er moet actief naar andere wegen gezocht worden om medicijnen uit te testen.
Naam:
gluupje
Datum:
31 oktober 2009
Zonder die geneesmiddelenindustrie zouden die dieren nooit het levenslicht aanschouwd hebben. Ze zijn aanwezig geweest, had jij hen dat willen ontzeggen ? Sommige mensen voegen niets toe aan dit ondermaanse, moeten die dan ook maar niet bestaan hebben ?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)