Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen
Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Theo_VJ
Datum:
10 december 2009
Je reageert exact zoals ik had verwacht. Dat bij godsdienstoorlogen véél meer factoren een rol speelden dan alleen de religie, is jou kennelijk ontgaan. Het zijn niet de religies zelf die oorlogen hebben veroorzaakt, maar het fanatisme en het bodemloze onbegrip van de mensen die het hebben aangegrepen om anderen een kopje kleiner te maken. Exact hetzelfde geldt bv. ook voor het communisme (Stalin, Mao!). Het zijn altijd de agressie en de heerszucht van de mens die zuivere leren vervormen en misbruiken.

Dat religies miljarden mensen hoop en troost geven, staat buiten kijf. Dat talloos veel mensen zich door hun godsdienst hebben laten inspireren om zich met hart en ziel in te zetten voor anderen, staat ook vast. Kijk maar 'es naar Martin Luther King, moeder Theresa en Gandhi.
Naam:
Fred
Datum:
10 december 2009
Godsdienstoorlogen, beter waren er geen religies.
Naam:
Theo_VJ
Datum:
8 december 2009
Catherine, dat is inderdaad de bron van elke religie: het buigen als een blijk van respect en eerbied voor al het leven en voor God.

Fred, niemand verplicht je om te buigen, voor wie dan ook. "Prayers" is zeker een mooi nummer, maar belangrijker dan de muziek vind ik de gedachte dat, los van alle uiterlijke en inhoudelijke verschillen, religies in essentie allemaal streven naar liefde, vrede en solidariteit. Ze vullen elkaar eerder aan dan dat ze strijdig zijn met elkaar. Die gedachte lijkt me van ongelofelijk groot belang; als iedereen daarvan doordrongen raakte, zouden godsdienstoorlogen voorgoed tot het verleden behoren.
Naam:
Fred
Datum:
8 december 2009
Ik weiger, voor wie dan ook, te buigen. Het is een mooi nummer, maar niet meer dan dat. Is dat alles ?
Naam:
Catherine
Datum:
8 december 2009
Dit is terug naar de bron van elk bestaan, van elke religie... zo opmerkzaam was het, het buigen als een gemeenschappelijk iets in het zij eendert welke godsdienst...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)