Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Goed zo. Joodse kinderen gaan naar Joodse scholen, christelijke kinderen gaan naar christelijke scholen, islamitische kinderen gaan naar islamitische scholen, hindoestaanse kinderen gaan naar hindoestaanse scholen, boeddhistische kinderen gaan naar boeddhistische scholen en ongelovige kinderen gaan naar openbare scholen.
En al die kinderen willen als ze groot zijn elkaar het liefst te lijf in hun door de regering opgelegde multi-culturele wijk. Dat staat al duizenden jaren buiten kijf.
Kind, je hebt groot gelijk, onze vrijheid van onderwijs is lang niet wijs…

Schrijver: Do-centje, 14 januari 2010


Geplaatst in de categorie: school

2.3 met 7 stemmen 189Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:
paarlen voor de zwijnen
Datum:
20 januari 2010
Theootje toch, ik had meer van je verwacht. Atheïsten geloven niet, zij weten zeker dat er geen god bestaat omdat zij precies weten waar de gelovigen hun eigen godje creëren. Maar zoals ik al eerder zei: ik ben helemaal geen atheïst, ik ben een vrijdenker. Ik snap natuurlijk wel dat jij niet snapt wat dat is, maar ja, iemand die gelooft dat dogma's enkel in kerken gepredikt worden kan je natuurlijk niet helemaal serieus nemen. En hout snijden? Ach joh, maak er toch een mooi kruisbeeldje van, heb je iets om te aanbidden.
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
19 januari 2010
Voor iemand die snoeihard tegen het geloof aantrapt ben je opvallend slecht op de hoogte van religies. De God-is-dood-theologie impliceert dat het traditionele Westerse godsbeeld van een almachtige Schepper geen hout meer snijdt. Dat is heel iets anders dan de uitleg die jij eraan geeft.

De term 'atheïsme' houdt niet in dat er iets zou kunnen zijn waar je niet in gelooft; die term betekent simpelweg dat je niet in het bestaan van een god gelooft. Veel atheïsten geloven ook niet dat er iets zou kunnen zijn.

Ik heb geen dogma's, want ik ben geen lid van een kerk. Je schrijft mij dus dogma's toe, die ik niet bezit :-)
Naam:
paarlen voor de zwijnen
Datum:
18 januari 2010
Doe geen moeite, Theo, ik ben namelijk geen atheïst. Zoals de uitspraak: god is dood impliceert dat ie ooit geleefd moet hebben zo impliceert de term atheïst dat er iets zou kunnen zijn waar je niet in gelooft. Ergo: de dogma's zijn van Uzelve.
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
17 januari 2010
Dit is het dogmatische antwoord dat ik ongeveer had verwacht, stampvol sjablonen, vooroordelen, zwart-wit redeneringen, atheïsme en attributies (= mensen allerlei motieven en eigenschappen toeschrijven). Ik zal later antwoorden met een artikel, want dan heb ik wat meer ruimte om al die vooroordelen te bespreken en uit de weg te ruimen.
Naam:
paarlen voor de zwijnen
Datum:
16 januari 2010
Beste Heer Dosius, juist het feit dat U zelf dat onderwijs genoten hebt en daar helemaal niets van hebt gemerkt bewijst het gelijk van de bewering nr. 795. Voor gelovigen telt uitsluitend het juiste wereldbeeld (het hunne dus) en daar houdt de filosofische beleving mee op. Het ego-gebeuren, wat geloven eigenlijk is, staat geen andere visie toe, vandaar dat geloven onderling eeuwig en altijd zullen moeten uitvechten welke nu het juiste is. Anders moet namelijk het ego opgegeven worden. In deze context is het handig als U zich in de Dalai Lama en zijn uitspraken over een ego zou verdiepen. Uw ego staat dus een juist wereldbeeld in de weg. Maar aangezien dit ego door Uzelf gebouwd is, is er ook geen enkele reden het weer af te breken. Tot zolang zult U blijven vechten met de échte vrijdenkers. (die precies weten wat U mankeert, in tegenstelling tot U zelf)
En dan nog wat, die kinderen leren dat niet alleen op hun scholen, het meeste vergif zit al in de eerste drie jaren thuis ingebakken.
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
15 januari 2010
Deze redenering vind ik wel héél kort door de bocht. Je suggereert dat de kinderen op al die scholen wordt geleerd om mensen met een andere overtuiging te haten en een kopje kleiner te maken. Ik heb zelf op een christelijke school gezeten, maar daar helemaal niets van gemerkt. Ik denk ook niet dat je verstand hebt van (de basiswaarden van) religies.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)