Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Eén van de stokpaardjes van de Vereniging tegen de Kwakzalverij is de stelling dat therapieën gebaseerd moeten zijn op gedegen wetenschappelijk onderzoek. Steevast denken deze moraalridders daarbij aan niet-reguliere geneeswijzen, die geen van alle aan deze voorwaarde zouden voldoen Ze vergeten daarbij maar al te graag dat voor de werkzaamheid van veel reguliere therapieën evenmin bewijzen bestaan. Volgens deze definitie zijn veel reguliere artsen en therapeuten in feite dus ook gewoon kwakzalvers.

Schrijver: Conquistador, 8 april 2010


Geplaatst in de categorie: ziekte

4.2 met 4 stemmen 910Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Conquistador
Datum:
14 april 2010
Een mooi voorbeeld van reguliere therapieën die niet werken is de psycho-analyse. Er bestaat geen wetenschappelijk bewijs waaruit blijkt dat ze effectief is.
Zie hiervoor o.a. www.spitsnieuws.nl/archives/tech/2010/03/freud_nu_echt_dood.html
Naam:
Jacob
Datum:
13 april 2010
Email:
qxrpdhotmail.com
Van mij hierbij een klein paardje met mannetje: Ongeveer 15 jaar geleden heb ik 1,5 jaar lang een medicijn (Proscar) gebruikt tegen goedaardige prostaatvergroting. Omdat het niets uithaalde maar wel het risico op bijwerkingen meebracht, ben ik ermee gestopt. Een paar maanden later heb ik eens -met veel scepsis- een natuurgeneesmiddel geprobeerd. Veertien dagen later was ik van mijn plasproblemen af. Ik herhaal de kuur 1 keer per jaar en het gaat nog steeds goed.
Naam:
Otto Portuno
Datum:
11 april 2010
Zonder man en paard is deze bewering net zo kwakzalvend.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)