Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Wie gelooft dat ons bewustzijn het product is van onze hersenfuncties en onze geest niet onafhankelijk van het lichaam kan bestaan, gaat ervan uit dat ons gedrag het logische gevolg is van de miljarden vonkjes die over en weer springen in onze hersenpan. Wie zo denkt, is geneigd de vrije wil en het geweten overboord te kieperen, omdat ons gedrag door de materie zou zijn gedetermineerd.


Zie ook: http://spiritueelaurora.blogspot.com/

Schrijver: Hendrik Klaassens, 13 maart 2011


Geplaatst in de categorie: filosofie

2.8 met 6 stemmen 424Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
paarlen voor de zwijnen
Datum:
22 maart 2011
Je begint het te begrijpen. De vrije wil is de grootst mogelijke lariekoek die er bestaat. Dat men nog niet alles overziet wil niet betekenen dat het niet bestaat.
Naam:
katty
Datum:
14 maart 2011
Moeilijk en ingewikkelde materie,net als de miljoenen synaptische vonkjes,waar ik wel degelijk van overtuigd ben dat wij daar geen controle over hebben. Stel je voor.... Dit maakt dat wij niet in staat zijn van daar een volledige controle over te hebben ,het is een automatisch deels genetisch bepaald gebeuren.Wie heeft er een verklaring voor de al dan niet verbondenheid tussen het bewuste,onderbewuste,geest,lichaam,gedrag ,geweten enz...waar zit de schakelknop voor de werking van de totaliteit van ons lichaam?
Je hebt hier weer een onderwerp aangehaald Hendrik dat tot nadenken zet...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)