Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

We beseffen het vaak niet, maar we leven in een cultuur van de leugen. Bedrijven liegen over hun producten en hun service, managers letten vooral op het imago van hun bedrijf of instelling en hebben maling aan de waarheid, politici liegen om meer stemmen te krijgen en op het internet wordt vaak zó oppervlakkig en ongenuanceerd geschreven, dat daar in feite leugens worden verkondigd. Ik denk dat al dat valse en leugenachtige van onze cultuur er de oorzaak van is dat heel veel mensen vastlopen.


Zie ook: http://spiritueelaurora.blogspot.com/

Schrijver: Hendrik Klaassens, 14 april 2011


Geplaatst in de categorie: filosofie

2.9 met 25 stemmen 777Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Esther
Datum:
26 april 2011
Helemaal mee eens!
Maar wat mij nog meer zorgen baart is dat als er een grote groep mensen gaat geloven in een leugen (media), er een generatie ontstaat die het onderscheid tussen leugen en waarheid maar amper meer kan herkennen.
Ik ben het met je eens dat daar zeer veel problematiek vanuit ontstaat in onze samenleving, en met name onder de jongeren.
Kleine kinderen snappen de wereld niet meer en krijgen op deze manier het stempel autist, add'er, adhd'er etc. opgeplakt.
Wel ben ik mij ervan bewust dat het toch steeds moeilijker wordt om niet aan de "leugen' mee te doen. Het leven is moeilijk, helemaal als je (zoals ik) HSP'er bent ;-)
Naam:
Hendrik
Datum:
20 april 2011
Je hebt gelijk: dat was ook verschrikkelijk. De hypocrisie spatte van zijn gezicht af. Binnen de R.K. kerk liegt men hierover vaak alsof het gedrukt staat. Maar in de vijftiger en zestiger jaren was er ook veel misbruik binnen de jeugdzorg en de GGZ; daar hoor je bijna niemand over. Ik denk dat iedereen zijn favoriete categorie leugenaars heeft.
Naam:
Jacob
Datum:
19 april 2011
Op tv zag ik een bepaalde Belgische prelaat met een opgewekt gelaat het misbruik bagatelliseren dat hij van zijn neefjes had gemaakt. Zo verschrikkelijk liegen, erger kan toch eigenlijk niet.
Naam:
Hendrik
Datum:
16 april 2011
Ik heb een paar groepen genoemd die me zo te binnen schoten, maar ik ben benieuwd wat volgens jou de grootste leugenaars zijn.
Naam:
Jacob
Datum:
16 april 2011
Email:
tijsterblomlive.nl
Je hebt gelijk. Maar naar mijn gevoel ben je wel de categorie van de grootste leugenaars vergeten.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)