Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Als pausen elkaar gaan zalig- en later heiligverklaren, dan is het hek van de dam. Dat noem ik religieuze incest. Kat-in-het-nauw-gedrag. Zichzelf onwettig op de borst kloppen. Een poppenkastspel om van te kotsen. Ik ben te lui om mijn katholiek-zijn op te zeggen, maar hierbij dan! Willen jullie mij als de volgende paus, dan verklaar ik een heel anonieme vrouw voor heilig, jullie zullen versteld staan! Haar liefde overtreft alle pausen op één hoop (brandstapel!).

Schrijver: Joanan Rutgers, 1 mei 2011


Geplaatst in de categorie: woede

2.3 met 10 stemmen 148Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Jacob
Datum:
2 mei 2011
Terechte woede, vind ik. En ik betreur het dat ik niet katholiek ben, want dan kon ik mijn lidmaatschap opzeggen.
Naam:
An
Datum:
2 mei 2011
Email:
an.terlouwcasema.nl
Beste Joanan, je haalt nu een paar dingen door elkander, want het zalig-verklaren heeft niets met incest te maken, andersom ook niet.
Er zijn natuurlijk dingen naar voren gekomen die niet kloppen en niet mogen, maar die Heiligverklaring is er niet zomaar het gebeurt ook niet zomaar. Iedereen kan nu wel tegen geloof aanschoppen, maar dat is net als met de nieuwe politiek, je bent het ermee eens, of niet. Overigens, ook ik ben Katholiek, niet meer practiserend, maar ik heb begrepen dat zalig- en heiligverklaring altijd láter gebeurt. Niet zo kwaad reageren, enne ik denk niet dat je als Paus erg veel volgelingen zou hebben, moet je niet eens willen!
Maarre: je bent goed boos geloof ik!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)