Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Volgens haatdragende volgelingen van O.B.L. zijn nieuwe Osama's in de maak en zullen ze wraak nemen.
Wat bezielt die trieste stervelingen toch? De V.S. is een vrijheidsminnend land, democratisch, als je daar tegen bent, dan ben je wel heel hypocriet en bang voor het stralende zonlicht!
In de kern is het de strijd tussen christenen en moslims. Liefde versus vrouwenonderdrukking. Zie je wel dat ik gelijk heb door in de Godin te geloven!

Schrijver: Joanan Rutgers, 7 mei 2011


Geplaatst in de categorie: religie

4.4 met 5 stemmen 112Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Theo_Dosius
Datum:
9 mei 2011
Paarlen, vorig jaar hebben we al eens de degens gekruist over godsdienst. Dat je een andere opvatting hebt over het ontstaan van religies respecteer ik. Wat ik niet accepteer is de enorme vooringenomenheid en selectiviteit waarmee je ze benadert. Hoe veel voorbeelden wil je hebben van mensen die dankzij hun geloof heel veel goeds tot stand hebben gebracht? Dat hoeven geen helden als Martin Luther King, moeder Theresa en Mahathma Gandhi te zijn: ook eenvoudige mensen, die niet opvallen, kunnen veel goeds voor anderen betekenen.
Dat je nota bene de kruistochten, de inquisitie en heksenverbrandingen nodig hebt om de veronderstelde verdorvenheid van het christendom aan te tonen, geeft alleen maar aan hoe zwak je argumenten zijn. We leven toch echt in de 21e eeuw. Atheïstische heersers als Stalin en Mao hebben trouwens nog veel meer mensen vermoord - en dat was nog maar kort geleden.
Naam:
paarlen voor de zwijnen
Datum:
9 mei 2011
Beste Theo, religies zijn geboren uit het schijnbare onvermogen van de mens om het absolute niets te begrijpen. Een abstracte denker heeft daar weinig moeilijlkheden mee maar de bijgelovige mindergetalenteerde mens zal daarvoor toch een oplossing willen/moeten zoeken. En of dat nu mooie sublimaties heeft opgeleverd, soit.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
9 mei 2011
Ik geloof in de Godin, dat is je ontgaan, kortzichtige parel, dat geloof is ver voor de christelijke traditie gemeengoed geweest, het Vrouwelijke aanbid ik, niet de mannelijke ontsporingen zoals kruistochten (ik ben pacifist!), heksenverbranding (ik ben er zelf één!) en inquisitie (ik was ooit een Karthaar!). Trouwens, het gaat hier niet om gekwetste ego's, maar om gewetenloze killers zonder religieus besef!
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
8 mei 2011
Religies zijn uitingen van het vermogen van de mens, die in eerste instantie een geestelijk wezen is, om zich te verbinden met de geestelijke wereld, die zijn werkelijke oorsprong is. De diverse godsdiensten geven de verschillen weer in de manier waarop die geestelijke wereld wordt ervaren.
Liefde, opgevat als naastenliefde en als liefde voor God(en), vormt de essentie en de inspiratiebron voor de wereldreligies. In alle tijden en culturen zijn er mensen geweest die dankzij hun geloof enorm veel voor hun land of zelfs voor de wereld als geheel hebben betekend.
Naam:
paarlen voor de zwijnen
Datum:
8 mei 2011
Sinds wanneer staat liefde synoniem voor gristenen? Heb je wel eens van de kruistochten gehoord? Of van de heksenverbranding?
Om maar niet te spreken van de inquisitie.....
De pot verwijt de ketel, denk ik eerder. Religies zijn altijd atolerant omdat een religie een extensie van het ego is. En we weten allemaal hoe snel een ego gekwetst kan zijn.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)