Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

De grootste vijand van de mens is niet agressie of hebzucht, maar angst – angst dat anderen je niet mogen, angst om een enge ziekte te krijgen, angst om dood te gaan, angst om in welk opzicht dan ook tekort te komen, angst dat de grond je onder de voeten wordt weggemaaid, angst dat alles waar je heilig in gelooft uiteindelijk een illusie blijkt te zijn. Pas iemand die zijn angsten volledig de baas wordt, is een vrij mens.


Zie ook: http://spiritueelaurora.blogspot.com/

Schrijver: Hendrik Klaassens, 9 mei 2011


Geplaatst in de categorie: vrijheid

3.2 met 5 stemmen 488Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
13 mei 2011
Ik bedoel met 'angsten de baas worden' niet dat je je angsten helemaal kunt laten verdwijnen, maar dat ze beheersbaar zijn geworden en je er niet in sommige situaties door wordt overspoeld.
Ik ken enkele mensen die zeggen dat ze dat hebben bereikt, maar of dat werkelijk zo is... Door meditatie kom je in elk geval een heel eind. Volledig vrij wordt een mens nooit, denk ik, omdat je als geest in een materieel lichaam altijd beperkt ben in de mate waarin je je vrijheid kunt uitoefenen.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
12 mei 2011
Op zich interessante invalshoek. Kent Hendrik een persoon 'die zijn angsten volledig de baas is'? Of is dit filosofisch bedoeld? Anders lijkt angst een onvermijdelijk deel van ons bestaan.
Naam:
J.de Groot
Datum:
10 mei 2011
Email:
joke190411telfort.nl
Klopt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)