Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Hm... Ik vind die parel maar een eng mannetje. Hij wil mensen die ergens in geloven de mond snoeren. Toch geloven de meeste mensen wel ergens in. En in Rommeldam gebeuren soms dingen die je niet kunt verklaren. Je kunt daarom beter maar voorzichtig zijn. Ideeën kun je immers niet verbieden.

Schrijver: Tom Poes, 8 juni 2011


Geplaatst in de categorie: vrijheid

3.6 met 7 stemmen 164Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
paarlen voor de zwijnen
Datum:
14 juni 2011
Geloof is uitsluitend gebaseerd op dogma's. En juist op een gebrek aan ideeën/inzicht. En sinds wanneer heeft een kerk iets met geloof te maken? Je bent nog naïever dan je beweringen, lijkt wel. En ik weet erg veel van het geloof/de geloven. Vandaar mijn rotsvaste overtuiging dat het geloof een expansie van het ego is. Waarom zouden gelovigen zich anders zo aangevallen voelen, áls ze worden aangevallen. En verder is exact de plaats in de hersens bekend waar dat bijgeloof geboren wordt. Was het geloof dat wat jij beweert, dan zou dat aangevallen voelen toch helemaal niet nodig zijn. Bewijs nu eerst maar es dat die god van jullie bestaat, of desnoods één van al die anderen. Zo gauw ik ook maar één bewijs zie zal ik mijn overtuiging er aan geven. Niet mijn atheïsme want om atheïst te zijn moet er een theïsme bestaan, niet? (klein woordspelinkje, geintje!) Einde discussie want met gelovigen kan je niet discussieren, die kan je alleen de waarheid maar vertellen. En die geloven ze toch niet, hahaha!
Naam:
Tom Poes
Datum:
13 juni 2011
Hm... zonderling wat paarlen hier beweert. Geloof is niet gebaseerd op dogma's. Het ontstaat door ervaring: dat is de kern ervan. Daarom kun je ook geloven als je niet bij een kerk bent. Er is in deze tijd meer geloof buiten dan binnen de kerk. Hoe wil die parel nou iets verbieden dat hij niet kent?
Naam:
paarlen voor de zwijnen
Datum:
13 juni 2011
Geloof is niet gebaseerd op ideeën, maar op dogma's. En de laatste kun je het beste maar verbieden als je van ideeën houdt (of niet van enge mannetjes).

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)