Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Ik vind het triest dat de directeur van het Groninger Museum weigert om het werk van de schilder Henk Helmantel tentoon te stellen. Zijn werk mag dan niet vernieuwend zijn, magistraal is het in elk geval wel. Bovendien trekt het veel publiek. Wat wil een museum dat in geldnood zit nog meer?


Zie ook: http://spiritueelaurora.blogspot.com

Schrijver: Hendrik Klaassens, 4 juli 2011


Geplaatst in de categorie: kunst

4.0 met 3 stemmen 154Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
9 juli 2011
Email:
klaassens38zonnet.nl
T.o.v. oude meesters zitten in het werk van Helmantel ook nieuwe elementen. In het programma waarnaar ik linkte worden ze ook genoemd. Maar omdat zijn schilderijen veel aan het werk van oude meesters doen denken wil de directeur van het Groninger Museum ze niet exposeren. Die directeur is inderdaad een arrogante betweter, want je wilt niet geloven wat voor vulgaire troep er soms in zijn museum hangt.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
8 juli 2011
Ik beaam je mening over het schildertalent van Helmantel en zeker in combinatie met de museumstatus, maar niet vernieuwend, dat bestrijd ik, want alle verse kunst is vernieuwend, als je maar met nieuwe ogen wilt kijken en dat kunnen de arrogante betweters niet! Verpest door al te veel gezaghebbende kunstopvattingen en postmoderne lariekoek!
Naam:
Hendrik
Datum:
5 juli 2011
Email:
klaassens38zonnet.nl
Ik vergat nog een link te vermelden naar het programma van RTV-Noord over Henk Helmantel. Dat is te vinden op www.youtube.com/watch?v=CKZ--2LU01E

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)