Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Telkens weer verbaast me het blinde geloof van veel mensen in de wetenschap. En dat ondanks het feit dat tal van wetenschappers helemaal niet waardevrij te werk gaan: ze dringen ons vaccins op zonder dat er een epidemie op komst is, ontwikkelen geniepige wapens en ontkennen met allerlei drogredenen de wereldwijde opwarming. Dit geloof in de wetenschap is veel schadelijker dan het religieuze geloof dat veel mensen achter zich hebben gelaten.


Zie ook: http://spiritueelaurora.blogspot.com/

Schrijver: Hendrik Klaassens, 7 augustus 2011


Geplaatst in de categorie: wetenschap

1.9 met 9 stemmen 206Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Maarten
Datum:
4 december 2011
Beste Hendrik,

Dit getuigt m.i. toch van ietwat rechtlijnig denken. Natuurlijk vertrouwen sommige de wetenschap blindelings, maar een gezond aantal mensen doet dat niet. Dit is een overdrijving van jouw kant en een generalisatie wat betreft mensen zonder geloof. Ook de uitspraak dat het geloof in de wetenschap schadelijker is dan het religieuze geloof. Waar baseer je dat op?

'Ontkennen met allerlei drogredenen de opwarming van de aarde' !? Waar haal je dat nu vandaan, waar is je bronvermelding? Je gaat toch niet elke dwaas citeren die ooit iets in een obscuur tijdschrift heeft neergezet hoop ik? Het overgrote deel van de gevestigde wetenschap is het roerend eens over het feit dat de aarde opwarmt ten gevolge van het broeikaseffect.

Je beschuldigt atheïsten van het feit dat ze intolerant zijn en maar dit is niet meer dan een goedkope provocatie en zwart wit denken van jou Hendrik.

Ik had meer verwacht van je. Dit is een stuk tekst vol niet onderbouwde beschuldigingen. Ik had gehoopt dat juist jij zou streven naar een open en gezonde discussie tussen atheïsten en gelovigen maar als ik dit lees dan begin ik daaraan te twijfelen. Verlaag jezelf toch niet met dit soort goedkope aanvallen.

Groet, Maarten
Naam:
Hendrik
Datum:
20 augustus 2011
Paarlen: jouw reactie toont aan dat een discussie tussen gelovigen en atheïsten onmogelijk is. Zo is het geloof helemaal geen oplossing voor moeilijke vragen. Geloof is een levenshouding, waarbij je ontvankelijk bent voor een geestelijke werkelijkheid die je vanuit je hart en je intuïtie kunt leren kennen. De geestelijke werkelijkheid wordt ook niet door de mens gecreëerd, maar andersom: de mens is een schepsel van God. De wetenschap is inderdaad een krukkig instrument, vooral omdat ze maar één dimensie van het bestaan als realiteit erkent.
Naam:
paarlen voor de zwijnen
Datum:
16 augustus 2011
Maar nog veel meer verbaast mij het klakkeloze geloof in zelfgecreëerde goden als oplossing voor moeilijk te beantwoorden vragen. Dan nog maar liever de krukkelende wetenschap.
Naam:
Hendrik
Datum:
9 augustus 2011
Katty, de waarde van vaccinaties is soms twijfelachtig. Bij bejaarden schijnt het bv. nauwelijks te werken. Of het werkt hangt van de samenstelling en de doelgroep af. De farmaceutische industrie is inmiddels zó sterk door commerciële belangen verpest, dat ik me afvraag of het ooit nog goed komt. Ziekten en aandoeningen worden tegenwoordig gepromoot.

In de V.S. werkt bijna 40% van de wetenschappers in de bewapeningsindustrie. In feite dragen ze bij aan de vernietiging van mensen. Dat kan ik geen vooruitgang noemen.
Naam:
Hendrik
Datum:
8 augustus 2011
Jacob, voorbeelden zijn er inderdaad te over. Over de smeerlapperijen van de farmaceutische industrie zijn prachtige boeken geschreven. "De depressie-epidemie" van Trudy Dehue vind ik er een mooi voorbeeld van. Een overzicht van allerlei vormen van bedrog en manipulatie door wetenschappers schijnt "Betrayers of the Truth: Fraud and Deceit in the Halls of Science" van William Broad en Nicholas Wade te zijn. Ik ga dat maar 'es bestellen. Jammer genoeg is het al vrij oud; het is verschenen in 1982.
Naam:
katty
Datum:
8 augustus 2011
Gelukkig behoor ik niet tot diegenen die alles zo maar aannemen. Wat je vertelt ivm de vaccins heb ik mijn bedenkingen zo wie zo. Tegen de tijd dat het vaccin (gekweekt via kippeneieren) op de markt is, heeft het griepvirus al zo vele mutaties aangenomen, dat dit vaccin daar niet tegen werkt.
Hoe zit het dan trouwens met onze natuurlijke weerstand, die we steeds verzwakken. Langs de andere kant zijn er wel degelijk vaccins die al vele mensenlevens hebben gered.
Opnieuw is de vraag, WAAR LIGT DE GRENS tss werkelijk willen genezen, commerce en winstbejag. Stel je voor dat het geld dat gebruikt wordt voor het onderzoek naar de ontwikkeling van chemische wapens naar de 3de wereld zou gaan? dat zou pas HUMAAN zijn niet???
Spijtig genoeg heb ik te weinig tijd om deze dingen op te zoeken, uit te pluizen en te vergelijken. Bij een groot deel van de bevolking is dit zo. 90% houdt zich bezig met overleven en slechts 10% houdt zich bezig met onderzoeken..
Naam:
Jacob
Datum:
7 augustus 2011
Ik deel je verbazing over het klakkeloze geloof in de wetenschap van ganser harte. Zelfs verregaand bedrog van wetenschappers heeft dit kinderlijke geloof niet onderuit kunnen halen. Ik ken diverse voorbeelden van klein en groot bedrog. Er zal vast wel een studie over zijn verschenen. Ik ga daar maar eens naar op zoek.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)