Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen




Er zijn 12 reacties op deze inzending:

Naam:
Hans Uding
Datum:
29 februari 2012
Email:
drsjaudinggmx.net
Het zet mensen aan het denken. Ons gedachtegoed is goed, maar zijn onze daden wel daadkrachtig genoeg om maatregelen te nemen, die deze misstanden gaan uitbannen en voorkomen?
Naam:
J.de Groot
Datum:
11 oktober 2011
Email:
joke190411telfort.nl
Hendrik,ja jij hebt je standpunt hier geuit.
Alle leed voor de kinderen is even erg, klopt ook.
Maar mijn persoonlijke mening, is anders en dat kan je niet wegnemen.
Uit het oogpunt van specifieke richtingen zoals het geloof, als houvast voor veel mensen en een richtlijn in hun leven is,en daar voor 100 procent achter staan zou hier toch een extra handicap(zoals men zegt in de sport)moeten gelden om een voorbeeld te zijn voor anderen als vertegenwoordigers van wat zij als gelovigen uitdragen.
En dat moet zeker voor de "Machtigste" in de alle geloofsrichtingen gelden.
Ja en dan eindige we weer met macht.....dus waar hebben we het over.
(slot.)
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
9 oktober 2011
Dag Joke, natuurlijk kan ik me voorstellen hoe jij hier tegenaan kijkt. Dat is ook erg wrang. Aan de andere kant is kindermisbruik van alle tijden en culturen. En algemene zorginstellingen hanteren vaak humanistische waarden, gebaseerd op het geloof in het goede van de mens. Ook dat wordt soms niet waargemaakt, en dat vind ik net zo erg. Het leed van de kinderen is altijd vreselijk, onder welke vlag het ook gebeurt.
Naam:
J.de Groot
Datum:
9 oktober 2011
Email:
joke190411telfort.nl
Hendrik "gebaseerd op de bijbel" ja, dat is toch een extra in mijn gevoel, vanuit ELK geloof die de bijbel als uitgangspunt heeft mag je toch wel verwachten dat men uitgaat van de goedheid van God.
En wat hier boven staat, GOD HEEFT U LIEF, zal toch wat anders bedoeld zijn is mijn mening, dan het misbruiken van kinderen.

Ja dan geeft het toch een extra wrange smaak het gebeuren, kan er niets aan doen.
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
8 oktober 2011
Email:
klaassens38zonnet.nl
Len, dat je vanwege de herderlijke pretenties een duidelijk onderscheid maakt tussen christelijke en wereldse instellingen, vind ik niet terecht. Ook algemene zorginstellingen kennen morele principes en een doelstelling waarin de uitgangspunten van de te leveren zorg worden omschreven. In christelijke instellingen worden vaak soortgelijke principes gehanteerd, maar dan gebaseerd op de bijbel. Daarom lijkt het me niet terecht om misbruik in christelijke instellingen als erger voor te stellen.
Naam:
J.de Groot
Datum:
8 oktober 2011
Email:
joke190411telfort.nl
Ja, George je hebt in deze wel gelijk ik denk ook dat het merendeel mannen zijn die het misbruik plegen.
Bij mijn bewering ging ik ook inderdaad uit van het kerkelijk gebeuren, en daar duiden Len op,
maar in mijn reactie trok ik het breder,ook door wat Hendrik zei over macht.
Ik plaats hier een eerdere reactie van mijzelf er bij die ik gaf bij een snelsonnet over kindermisbruik:

J.de Groot
Datum: 03-09-2011
Emailadres: joke190411attelfort.nl

Bericht: dit verschrikkelijke misbruik wordt door mensen gedaan, en dan opgenomen (film/video enz.) voor het plezier van andere mensen, en daar is voor de makers veel geld mee te verdienen.
Zal het niet beter zijn de afnemers van dit materiaal op te sporen?
Maar ja dan moet je bij een groep mensen zijn die dat zelf uitmaken wat wel of niet uitgezocht moet worden...
hoezo rechtstaat?

Ik denk dat George ook bedoelde meer onderzoek naar de daders en de gebruikers van dit misdaad- materiaal waarom/waardoor mannen er zou mee bezig zijn.
Maar hoe meer er voor het verschrikkelijke misbruik aandacht is en blijft des te beter.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
8 oktober 2011
Vragen naar drijfveren van mannen blijft vaag. In deze discussie dan. Voor mij te algemeen. Waarom bestaat onrecht? Wat bezielt de mens? Waar komt alles verterende jaloezie vandaan? Waarom geloven mensen? Mooie vragen. Maar te groot en te algemeen. Dat meestal mannen seksueel geweld gebruiken, is redelijk bekend. Dat ik daarvoor 'mijn ogen sluit', wist ik niet. Celibaat zal niet enige factor zijn. Zo is dat. Maar misbruik in huizen met herderlijke zorg op basis van religieuze principes?
Naam:
George
Datum:
8 oktober 2011
@Len Seksueel kindermisbruikers zijn in meer dan 99% van de gevallen man. Je ogen daarvoor sluiten is wereldvreemd.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
7 oktober 2011
Uiteraard eens met Joke. Dapper dat de EO er een televisieprogramma over maakte. 'Christelijke' instellingen hebben uitgesproken pretenties. Geschoolde geestelijken zijn 'herders'. Dat verschilt met louter wereldse macht. De vraag van George lijkt mij te algemeen. Mannen en vrouwen zijn geneigd tot het kwade. Dat zegt de calvinist. Zelfs zonder Calvijn is dit wel na te gaan.
Naam:
J.de Groot
Datum:
7 oktober 2011
Email:
joke190411telfort.nl
Ja, Hendrik macht is vaak de boosdoener, maar bij misbruik in/door RK Kerk, denkt men dat het celibaat dé oorzaak is.
Maar degene met de meeste, hoogste macht,op ELK gebied, kunnen MET die macht zich aan alles te buiten gaan, zonder dat zij daarvoor berecht of ter verantwoording worden geroepen.
Juist omdat zijzelf de macht zijn.
Naam:
George
Datum:
7 oktober 2011
Eens met beweerster en met Hendrik, daaraan toevoegend (want het zijn maar al te vaak mijn seksegenoten): de vraag what's on a man's mind? moet veel serieuzer beantwoord gaan worden.
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
7 oktober 2011
De menselijke zwakheden zijn de oorzaak, Joke, want misbruik kwam (en komt) ook in niet-christelijke zorginstellingen voor, in feite overal waar volwassenen macht kunnen uitoefenen over minderjarigen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)