Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Vrijheid van meningsuiting is echt iets anders dan de vrijheid om anderen ongelimiteerd uit te schelden, hun reputatie te beschadigen en hen digitaal te pesten. Veel sites zouden er een stuk toonbaarder uitzien als internetters een minimale vorm van respect voor elkaar zouden opbrengen en ook zouden proberen naar elkaar te luisteren zonder meteen giftig naar de ander uit te halen.


Zie ook: http://spiritueelaurora.blogspot.com/

Schrijver: Hendrik Klaassens, 24 oktober 2011


Geplaatst in de categorie: vrijheid

2.0 met 9 stemmen 166Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
katty
Datum:
26 oktober 2011
Internet is een virtuele verlenging van "REAL LIFE" . In het echte leven laat je dit soort mensen links liggen. Daar verspil je geen energie aan.... verschil is dat ze dan meestal werkelijk gekend zijn en je face to face kan reageren wat op internet soms niet mogelijk is en dit medium te kort schiet. Ook daar denk ik dan 'de boel negeren'. Iedereen heeft recht van spreken (democratie) en het woord respect betekent spijtig genoeg niet voor iedereen hetzelfde. Recht van mening, recht van uiting...ALLEEN DE MANIER WAAROP .... MEN ZOU ER EEN PLICHT MOETEN VAN MAKEN DAT MET RESPECT TE DOEN.
Naam:
Hendrik
Datum:
26 oktober 2011
Monique, het klopt dat mensen zich op het internet ongegeneerd anoniem kunnen uitleven - vooropgesteld dat er geen redactie is die de inzendingen en de reacties daarop kan censureren. Op nederlands.nl is de redactie gelukkig vrij actief, maar op veel andere sites zou men wel wat eerder mogen ingrijpen. Die cultuur van Adje Patatje vind ik echt verschrikkelijk.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
26 oktober 2011
Email:
moimoniquelive.nl
Dan vraag je het onmogelijke: op internet kan iemand zich ongegeneerd anoniem op een ander uitleven, daarom gebeurt dat ook zo vaak.
Als het al zo moeilijk is om in real respect op te brengen, waarom dan op internet wel?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)