Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Moeilijk schrijven is heel makkelijk, maar makkelijk schrijven is juist heel moeilijk.

Schrijver: Hendrik Klaassens, 25 november 2011


Geplaatst in de categorie: literatuur

2.9 met 9 stemmen 263Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Hendrik
Datum:
28 november 2011
Email:
klaassens38zonnet.nl
Dat is de clou, Jacob. Bij het overlezen van je eigen tekst moet je je afvragen: "Hoe komt dit over op de neutrale lezer?" Je hebt altijd je eigen ervaringen en referentiekader, maar de lezer kan sommige dingen heel anders interpreteren dan jezelf. Soms kun je door kritisch lezen en het aanbrengen van verbeteringen misverstanden voorkomen, maar niet altijd.
Naam:
Jacob
Datum:
28 november 2011
Naast wat je beschrijft is misschien wel het grootste probleem dat je je voor eenvoudig en helder schrijven moet inleven in je lezer. Dat vind ik zelf vaak heel moeilijk. En ik heb echt wel aardig wat ervaring met zakelijk schrijven.
Naam:
Hendrik
Datum:
27 november 2011
Dan hebben we die 'waarheid' kennelijk allebei ontdekt, Jacob. Ik vind het nog niet zo meevallen om een tekst zó op te stellen dat je hem heel soepeltjes kunt lezen en alle onderdelen ervan naadloos op elkaar aansluiten. Dat lukt wel steeds beter, maar het kost inspanning.
Naam:
Jacob
Datum:
26 november 2011
Zoals hier al eerder is beweerd door ondergetekende. En daarmee beweer ik niet dat je plagiaat pleegt, we zijn het hierover blijkbaar helemaal eens.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)