Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen
Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Vedat Gök
Datum:
20 mrt. 2012
Email:
v.gok365.nl

ik denk dat hier de reden van het dragen belangrijk is.
Mij gaat het meer om de gelijkheid tussen man en vrouw.
Als de reden is om bepaalde lusten bij andere mannen te voorkomen, terwijl dergelijke beperkingen niet voor mannen gelden, dan is er sprake van discriminatie / onderdrukking. Dat lijkt mij duidelijk. Zelfs als, in dit geval de moslima's, hier zelf voor kiezen, betekent het dat ze akkoord gaan met de onderdrukking.
En ik begrijp die vrouwen niet, waarom ze zichzelf dat laten aandoen. Omdat er heel ver in het verleden bepaalde ideeën / wantrouwen over vrouwen een rol hebben gespeeld?

Het kan toch niet zo zijn, dat iemand die als vrouw geboren wordt, volgens een geloof of cultuur, niet de gelijke rechten heeft als de man? Ik zou tegen die vrouwen willen zeggen: word wakker!
Naam:
Hendrik
Datum:
19 mrt. 2012
Beste Vedat, ik waardeer je strijd tegen onderdrukking, maar het is ook goed om nuances aan te brengen en te kijken naar de manier waarop vrouwen dit zelf beleven. Een heleboel aangetrouwde tantes van mij waren non. Als je hen vroeg waarom ze een hoofddoek en een kapje droegen, zeiden ze dat ze dat deden omdat ze hun leven aan God hadden gewijd. Ik denk ook niet dat veel moslima's hoofddoekjes als een vorm van onderdrukking zien; in elk geval niet in Nederland.
Naam:
Vedat Gök
Datum:
19 mrt. 2012
Email:
v.gok365.nl

Ook de hoofddoek is een vorm van onderdrukking. Dan doel ik op het dragen uit religieuze opvattingen. Dergelijke beperkingen gelden niet voor de man. Het is dus naast een onderdrukking ook een vorm van discriminatie.
Naam:
Hendrik
Datum:
19 mrt. 2012
De hoofddoek niet, de boerka wel. In de vijftiger en het begin van de zestiger jaren droegen veel vrouwen in Nederland ook hoofddoekjes. Dat was gewoon een modeverschijnsel, zoals later de minirok en pop art. De boerka lijkt me niet echt een modegril.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)