Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

‘Toen een onbeschofte onverlaat het onervaren dienstmeisje onvrijwillig van haar onschuld beroofde, liet een onbekwame rechter het haar aangedane onrecht onbestraft. Daardoor viel zij in ongenade en werd, onvoorbereid, door haar werkgeefster onmiddellijk ontslagen’.

Ik beweer, dat bovenstaande tekst complete onzin is. Dat laat helaas onverlet, dat U, wellicht onbedoeld en zeker ongewild, toch deze ongein hebt gelezen. Dat is nou ongelofelijke pech hebben, toch?

Onderstaand en onder ons: er is een, zij het ongewenste, manier om dit ongenoegen te verzachten:

(Meld je aan om je stem uit te brengen) … Excuus, dat is hier onmogelijk; het kan alleen op de andere site.

Schrijver: Günter Schulz, 27 juli 2012


Geplaatst in de categorie: overig

3.4 met 5 stemmen 231Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
1 augustus 2012
Email:
ag.schulztiscali.nl
Beste Iris.

Dank voor jouw eveneens iets raadselachtige reactie, zij het op een humoristische manier.

Mijn bewering is een parodie op een in reacties op dit tabblad wel eens verwoorde klacht van derden over het gebrek aan originaliteit van de ingezonden beweringen. Natuurlijk is de opzet bewust aangedikt om dit vermeende verschijnsel vorm te geven.

Dit, gecombineerd met het feit, dat ook mij, na een tien, een vier werd gegeven (volkomen legaal overigens, anders was die mogelijkheid er niet eens) leidde tot mijn reactie. Deze is, let wel, met een knipogenge smile afgesloten! Dit is een teken dat ik er niet zo zwaar aan til (al was een zes gevolgd door een vier logischer geweest). Maar ach, zijn daarover in het verleden al niet genoeg, soms verhitte, discussies geweest?

De tekst tussen haakjes wederom is bedoeld als een vette knipoog naar gedichten.nl waar men, zonder eerst deze 'kwetsende' tekst in daden om te zetten, sinds kort geen waarderingscijfer meer kan geven.

De intentie om wie dan ook te hebben willen kwetsen heb ik nooit gehad en deze zal zich ook bij mij niet zo snel manifesteren, alle mogelijke vermoedens van enkele lezers ten spijt.

Hopelijk is een en ander nu een beetje duidelijk? Het spijt mij tot slot verschrikkelijk, om jou zo hard te hebben laten delven, dat zelf het onderspit werd blootgelegd ;)
Naam:
Iris
Datum:
1 augustus 2012
Email:
iris.aguirretigo.com.py
Beste Günter, omdat ik hoogst zelden de beweringen lees heeft het zeven dagen geduurd eer ik jouw bijdrage las die voor mij een raadsel blijft. De tekst tussen haakjes is té schrijnend, en op vele onschuldigen toepasselijk, om op de rest dieper in te gaan. Ik beweer dat ik het onderspit heb gedolven ;)
Naam:
Günter Schulz
Datum:
30 juli 2012
Email:
ag.schulztiscali.nl
Drie dagen heeft het geduurd eer een tweede persoon de daad bij het woord voegde en, conform mijn in de voorlaatste alinea gedane suggestie, heeft gehandeld. Men hoeft niet per se begrijpend te kunnen lezen of gevoel voor humor te hebben; goed kunnen rekenen is ook voor anderen leerzaam, want het gemiddelde van tien plus vier is onomstotelijk zeven. Hulde derhalve. Voor deze reactie zou ik mij zelf best wel een zes willen geven, maar ja, zoiets mag nu eenmaal niet volgens de spelregels. Mijn waardering voor die persoon is gestegen, ook al is daardoor de waardering voor mijn bewering gedaald. ;)
Naam:
J.de Groot
Datum:
29 juli 2012
Email:
joke190411hotmail.com
Hij is geweldig Günter!
Mijn stem heb je.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)