Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

90 procent (plusminus 6500) van de mannen die zijn opgeroepen om DNA af te staan voor het verwantschapsonderzoek in de zaak van de vermoorde Marianne Vaatstra heeft meegewerkt.

800 hebben dat dus niet gedaan. Ik zou willen weten waarom ze dat niet gedaan hebben.
De moeite om een vleugje wangslijm af te staan lijkt me niet erg groot te zijn. Ze zullen dus ander redenen hebben om niet op het verzoek van het OM Friesland in te gaan.

Wellicht dat één van de weigeraars mijn stukje leest en wil aangeven wat hem er toe drijft om dit niet te doen.
Ik realiseer me dat het voldoen aan het verzoek van het OM op vrijwillige basis geschiedt – niemand hoeft mee te werken aan zijn eigen veroordeling - dus dat de dader niet meedoet: begrijpelijk.

Maar de overige 799 Friezen?

Kom op Friese mannen: ga er voor.

Schrijver: Marja Raadt, 12 oktober 2012


Geplaatst in de categorie: misdaad

3.4 met 5 stemmen 127Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
13 oktober 2012
De dader kan een verwant zijn van die 800 mannen, hij hoeft niet per se één van die 800 te zijn. Trouwens, ik kan me wel voorstellen dat er mannen zijn, die weten dat ze onschuldig zijn en die daarom dus niet mee willen doen, al zijn ze dan ook verrekte zeker van hun verwanten en dat kan een cruciale misvatting zijn! Daarom heb je groot gelijk om die weigeraars nog eens aan te sporen. Alles op alles zetten om die vuile, laffe, gruwelijke moordenaar te ontmaskeren, die, het zou godgeklaagd zijn, misschien wel in zijn vuistje lacht en rustig geniet van zijn dagelijkse, alcoholische versnaperingen, inclusief heerlijke lekkernijen.
Wie weet zit hij al op Haïti, maar afgezien van het feit dat hij aan God nooit kan ontsnappen, is het van harte welkom dat hij gepakt wordt, zodat haar naaste nabestaanden niet langer tegen een onzichtbaar fantoom hoeven te vechten, want dat is gekmakend, ook al staat dat niet in verhouding tot het verdriet om het gemis, het is wel de laatste kans tot meer verwerking, al doel ik daarbij niet op het motief van de dader, want dat mag genoeg reden voor hem zijn om zichzelf naar de eeuwigheid te helpen, als hij dat al niet heeft gedaan, wat extra schande op zijn kerfstok laadt.
Mijn broer moest ook wangslijm afstaan, ook al was hij al uitgesloten. Ik ken de streek rond Kollum vanuit mijn kindertijd en er wonen goudeerlijke, meestal weinig vermogende mensen. Daarom steun ik je oproep ook, er was daar ooit een zwaargestoorde moordenaar, die nu maar eens het lef moet hebben om uit zijn onterechte schulp te kruipen! Hopelijk slaat hij een keer door of wordt hij inderdaad door dit grootschalige onderzoek getraceerd.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)