Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen
Er zijn 13 reacties op deze inzending:

Naam:
Hendrik
Datum:
17 februari 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
Wilma: ik ben het volkomen met je eens. Vooral atheïsten staan erom bekend dat ze hun opponenten op die manier aanvallen. Om al diegenen, die menen dat het met de intolerantie t.a.v. gelovigen wel meevalt, zal ik over een week de reactiesliert posten die ik ontving n.a.v. een artikel over religie op de website van een dagblad.

Met mijn uitspraak dat de meningen van mensen mij steeds minder zeggen bedoel ik uiteraard dat ik mij steeds minder door de meningen van anderen laat beïnvloeden. Ik ben behoorlijk standvastig in mijn opvattingen. Dat is ook juist de reden waarom ik vaak vanwege mijn artikelen over religie word aangevallen: ik buig niet voor de druk om mee te gaan met de (vooral optische) seculiere meerderheid.

Liever impopulair maar trouw aan mijn geloof, dan populair vanwege de schouderklopjes van mensen die God en religies haten of gewoon uit opportunisme meehobbelen in het koor van de atheïstische spotters. In deze wereld regeert toch meestal het lagere.
Naam:
Jan
Datum:
17 februari 2013
Zelf geloof ik in toeval dat de bliksem in sloeg na de aankondiging van de paus.
Wel verdacht dat Bea en de paus samen aftreden, toch?
Ik zie daar de humor wel van in.
Naam:
Suus Jongmans
Datum:
17 februari 2013
Wilma de Bruine: jouw reactie lijkt op argumentum ad verecundiam. Maar dan slagje gedraaid. Dank voor toelichting.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
16 februari 2013
Suus Jongmans: Jouw reactie op Hendrik is een argumentum ad hominem. Je wilt hem belachelijk maken. En ja, je begrijpt hem inderdaad verkeerd. Waar Hendrik over spreekt is zijn teleurstelling in kerkelijke genootschappen, besturen en instituten. Hendrik kan hier geen Goddelijke inspiratie vinden. Deze vindt Hendrik in het gebed en niet in de meningen van mensen. Ik ben het hierin met Hendrik eens. Ik raad je aan om de teksten aandachtiger te lezen alvorens je gaat reageren.
Naam:
J.H.W.Heilloos
Datum:
16 februari 2013
En wat jammer nou dat deze zo voordehand liggende verwijzing naar ingrijpen van bovenaf al zo vele malen eerder te lezen was.
Naam:
Hendrik
Datum:
15 februari 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
Irmlinda, die matrix zie je binnen alle kerken en religieuze bewegingen, helemaal waar. Soms gaat dat zo ver dat men eindeloos aan bepaalde dogma's of geloofspunten blijft vasthouden, ook al bestaat daar geen enkele reden meer voor.

Bijna alle godsdiensten ontstaan door ervaringen of openbaringen. Deze waren betekenisvol in de periode van hun ontstaan; mensen ervoeren daarbij het goddelijke en werden diep geraakt door de mededelingen die zij daarbij ontvingen.

Geleidelijk werden die openbaringen gesystematiseerd in een religieuze leer, en uiteindelijk gemonopoliseerd door een elite die anderen ging voorschrijven wat ze wel en wat ze niet mochten geloven. In plaats van die openbaringen te beschermen zorgden ze er juist voor dat de 'gewone gelovigen' vaak vervreemd raakten van de kern ervan: de ervaring van het goddelijke en van de geestelijke wereld.
Naam:
J.H.W.Heilloos
Datum:
15 februari 2013
Suus, welkom hier. En blijf alsjeblieft dit soort rake obsdervaties inzenden.
Naam:
Suus Jongmans
Datum:
15 februari 2013
Ik ben tamelijk nieuw hier. Nu lees ik van Hendrik Klaassens: 'De meningen van mensen zeggen me steeds minder'. Maar hij, Hendrik, is zelf- in aantallen- kampioen beweringen, citaten, hartenkreten, en beschouwingen, als ik snel de site scan. Alle teksten doordrenkt van 'meningen'. Of begrijp ik het verkeerd?
Naam:
Irmlinda
Datum:
15 februari 2013
Email:
irmart140xs4all.nl
@ Hendrik: Zo zie ik het ook, dat het Goddelijke of hoe men het noemen wil niet in de kerk te vinden is... De kerken zijn slechts bezig een matrix in stand te houden die door het vasthouden aan het verleden verstarrend werkt.
God laat zich niet vangen in een kerk noch in een boek, allemaal hypothetisch gekrakeel, waar men hele volksstammen in meesleurt, met alle gevolgen van dien! Het licht is in onszelf besloten.
Naam:
Hendrik
Datum:
15 februari 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
Hallo Joanan, eerlijk gezegd zat ik te gniffelen voor de buis toen ik zag dat de bliksem was ingeslagen in het Vaticaan.
Eigenlijk had dat veel eerder moeten gebeuren, maar beter laat dan nooit. :-)
Ik heb zelf ook niet veel met die roomse poespas, hoewel ik wél moet toegeven dat de kerk van Rome diepzinnige mystici heeft voortgebracht - mensen waar ik diep ontzag voor heb.

Niemand is heilig en geen mens zal ooit heilig zijn: geen paus, bisschop, predikant, theoloog of imam. Aardse maretakken, strepen en medailles bestaan in de geestelijke wereld niet, hooguit zijn het modderspatten op iemands ware blazoen; met ons echte wezen, gestript van aardse lauwerkransen, zullen we het in de ware, geestelijke wereld moeten doen!

Ik voel me ook bij geen enkel kerkgenootschap meer thuis. Elk instituut verminkt uiteindelijk de geestelijke waarheid, vervuilt het goddelijke licht. In veel besturen heb ik meegedraaid, maar uiteindelijk voel ik me nergens thuis. Alleen in het gebed voel ik me geïnspireerd. De meningen van mensen zeggen me steeds minder.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
15 februari 2013
Mooie foto, het lijkt wel witte rook, zouden ze er al uit zijn? Wordt het dan toch die vervuilde kluizenaar in Warfhuizen of de paus van Leeuwarden, die beiden meer heiligheid uitstralen, dan al die conservatieve, futloze, minderheden kwetsende kardinalen bij elkaar.
Als Pantheïst vind ik het toeval grappig, maar het ene heeft natuurlijk niets met het andere te maken. 'De laatste paus' is een mooie titel voor een vooruitstrevend boek.
Schrijf jij het of doe ik dat?
Ik kreeg wel het Heilig Vormsel, wat mij het recht geeft om vrijuit over roomse en andere godsdienstige zaken te schrijven/spreken. Zou ik zonder ook doen, hoor. Voel me bij geen enkele kerkgemeenschap meer thuis. Al jaren niet.
Het wordt inderdaad tijd dat al die kerken verdwijnen, incluis de moskeeën en dergelijke poespassymboliek.
Ik denk aan 'The man in the mirror' van Michael Jackson.
Naam:
Hendrik
Datum:
14 februari 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
Kan ik me indenken, Irmlinda: paus Benedictus was uiterst conservatief in de leer, heeft de misbruikschandalen véél te laat aangepakt en was zeker niet charismatisch.
Wél heeft hij voor toenadering gezorgd tussen de R.K. kerk en de Oosters-orthodoxe en de Anglicaanse kerken. Het is goed dat hij nu vertrekt. Ik ben niet katholiek, maar hoop wel dat de volgende paus een stuk vooruitstrevender en charismatischer zal zijn.

Ik heb ook even gedacht dat de volgende paus misschien wel de laatste zal zijn, wie weet.
Naam:
Irmlinda
Datum:
14 februari 2013
Email:
irmart140xs4all.nl
Goed Hendrik, dit beaam ik of het nou ' bijgeloof ' wordt gevonden of niet...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)