Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Het systeem op deze site is geheel op de schop gegaan.
Zie wat nu de mogelijkheden zijn, zet je 'digitale' pen goed neer.
In alle opzichten.

Schrijver: J.de Groot, 27 maart 2013


Geplaatst in de categorie: internet

3.3 met 10 stemmen 361Er zijn 22 reacties op deze inzending:

Naam:
Len Cornelis
Datum:
29 maart 2013
Bij mijn laatste overweging vergat ik mijn naam in te toetsen.
Naam:
Datum:
29 maart 2013
Niet eens met Dyenne. Nog los van suggestieve kwalificaties over sitegedrag. Over cijferen en manipuleren schreef ook ik diverse malen kritisch. Eveneens regelmatig richting de redactie. Overigens kan ook een goed of redelijk geschreven inzending inhoudelijk voor sommigen onvoldoende zijn. Dat is inherent aan het gekozen systeem van beoordelen. Onvolmaaktheden blijven daardoor bestaan.

De mate waarin, kan echter wel degelijk verschillen met de vorige situatie. Los van onrechtvaardige beoordelingen, lijkt nu veel minder ruimte voor gemanipuleer. Op zich de moeite waard om eens een tijdje te volgen. Indien na plaatsing van mijn inzending een paar sterretjes te weinig verschijnen, zal ik pogen mij daar manmoedig overheen te zetten. Overigens heeft het sterrensysteem, zo blijkt, nog steeds een gemiddeld eindcijfer als beoordeling. Benieuwd of de wereld van de sterren en de onbarmhartige cijferij elkaar nog gaan bijten.
Naam:
Hendrik
Datum:
29 maart 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
Eens met Dyenne. Dat het pesten met cijfers helemaal niet verdwenen is nu er een nieuw systeem is ingevoerd bleek gisteren wel toen mijn beschouwing over de BDE van een Amerikaanse arts op de startpagina verscheen. Binnen tien minuten had ik er al twee beroerde cijfers op te pakken. Toch is dat stuk helemaal niet slecht. In feite is dat ook pesten.

Sinds 2006 stuur ik mijn stukken in naar nederlands.nl. En sinds 2006 krijg ik al vieren op inzendingen over religie. Ik weet zeker dat die vieren gegeven worden door dezelfde mensen die in reacties ook steeds op godsdienst afgeven. Het is een illusie om te denken dat dat nu opeens zal ophouden. Ik ben daarom op alles voorbereid.

Wat George schreef is waar: misschien moeten we maar van dat hele misselijk makende cijfergebeuren afstappen. Het heeft geen zin - al is het nieuwe systeem beslist beter dan het oude, dat wel.
Naam:
J.de Groot
Datum:
28 maart 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Deze bewering is dus niet voor niets geweest.
Prima!
Naam:
Dyenne
Datum:
28 maart 2013
Email:
Dyenne72home.nl
Er zijn altijd mensen die de vermoorde onschuld uithangen. Wie de schoen past trekt hem aan. Ik ben heel blij dat het nu anders is geworden. Nu kan er niet meer onzichtbaar worden gestemd. Nu zijn mijn artikelen ook weer veilig want daar werd ook vaak bewust een vier opgegeven en niet één keer nee, meerdere malen. Het zo me niks verbazen dat het door één persoon werd gedaan of twee kan ook. Ja, jaloezie is toch een raar verschijnsel.
Naam:
J.de Groot
Datum:
28 maart 2013
Email:
joke190411hotmail.com
George, zo is dat, VOLKOMEN met je eens.
Maar er zijn mensen die daar "heel" anders overdenken, dat er robots zijn ingezet heeft de redactie zelf op de startpagina vermeld een tijdje terug.

Misschien heb je het een en ander niet gevolgd, is mogelijk! Maar nu het nieuwe systeem is ingezet kan men alleen maar hopen dat dit een betere weergave zal geven van de beoordeling/waardering
voor iemands werk. Maar ik blijf erbij: een reactie geeft een beter beeld dan welk cijfersysteem dan ook.

Maar zie nog eens die link die hier staat, misschien had je dit schrijven niet gelezen?
Het is altijd leuk om in een Top 3/5/10...van een onderdeel te komen. Maar dan niet door het googelen met cijfers. Ik hoop dat je het daar ook mee eens bent.

Het is een hele sliert aan reacties geworden, laten we stoppen er mee, de redactie heeft dit nu zo beslist en ook de reacties van de inzenders kunnen lezen.
Ik wens iedereen veel schrijfplezier.
Naam:
George
Datum:
28 maart 2013
Het draait op deze site geenszins om cijfers en lijstjes. Het gaat om goede stukken en gedichten voor een zo breed mogelijk publiek. Gebruikers van deze site zouden er goed aan doen om de content van Nederlands.nl en Gedichten.nl onder de aandacht te brengen van zoveel mogelijk anderen. Want de redactie heeft een werkelijk schitterende website gecreëerd. Tot nog toe dacht ik dat robots alleen rondwaarden in OV-chippalen en call-centers, maar nu zitten ze kennelijk ook op deze site. Mocht het nodig zijn om pesten tussen gebruikers van deze site tegen te gaan dan moet de redactie maar gewoon de cijfergeverij en de toplijstjes afschaffen.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
28 maart 2013
Email:
moi636yahoo.com
"Als je voor de cijfers gaat, kan je beter naar de bingo". whahahahhaa ik zeg: strike.
Ja, reacties zijn fijn.
Naam:
J.de Groot
Datum:
28 maart 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Kijk nu heb je het begrepen Hendrik!
Dus pesten met cijfers is niet de weg, applaus!

In reacties elkaar om de oren slaan is ook niet je van het, maar moet wel kunnen is zelfs nodig maar wel met het nodige respect, mee eens!
Maar die tellen niet mee om in de Top 3/5/10...te komen.En dat is toch wel waar je moet staan, liefst op alle plaatsen tegelijk.
lukt dat niet...ja dan maar met cijfers.
Maar goed, nieuwe ronde nieuw geluk!

Einde discussie wat mij betreft, Joke.
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
28 maart 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
Joke, het geven van cijfers kan ik beslist niet los zien van de sfeer die er heerst op deze site. Zo lang twee groepen bloggers met elkaar zitten te kiften zal dat ook te merken zijn aan de cijfers die er worden gegeven. Ik hoop echt dat dat zal verbeteren. Meer zeg ik er niet over.
Naam:
J.de Groot
Datum:
27 maart 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Hendrik nu doe je het weer...alles naar je eigen hand zetten, in een discussie, hoe we met elkaar omgaan is een ander verhaal, het onterecht cijfers geven aan een inzending zo buiten proporties dat is de reden waarom het systeem is gewijzigd!!
Gaat om de cijfers in deze! En dat die voor sommige heel belangrijk zijn blijkt duidelijk... kijk een op de overzichtslijsten! Moet ik meer zeggen?
Afleiding van het onderwerp is heel handig...maar daar trap ik niet in!
Naam:
Hendrik
Datum:
27 maart 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
George: ik begrijp wat je bedoelt. Dat is inderdaad niet de bedoeling.

Joke: Het belangrijkste lijkt me niet hoe veel knopjes we tot onze beschikking hebben, maar hoe we met elkaar om willen gaan. Dat blijkt vooral uit de manier waarop er op elkaar wordt gereageerd. Daarom hoop ik dat er definitief een eind komt aan de strijd tussen de verschillende 'bloedgroepen' hier. Een site als deze staat of valt met het respect waarmee we met elkaar omgaan. Dat betekent: niet kwetsen of polariseren, niet provoceren of irriteren, maar juist inspireren en de ander ruimte geven. Dat lijkt me belangrijker dan alle technische foefjes bij elkaar.
Naam:
J.de Groot
Datum:
27 maart 2013
Email:
joke190411hotmail.com
George ik begrijp precies wat je zegt.
Het zou niet nodig "moeten" zijn "geweest".
Maar ook jij zal gezien hebben wat er zich voor deed.
Ja het zal een andere aanblik krijgen de waardering
voor een inzending, maar een reactie is gewoon te plaatsen. Vaak geeft dat een betere waardering of afwaardering te zien, dan een klakkeloos cijfer,
al dan niet door manipulatie. Stemmen van mensen op afstand die de inzending misschien niet eens gelezen hebben, maar alleen een een klik of stem geven om de aantallen op te schroeven ook daar zit niemand in Nederland op te wachten. Laat staan op ingeschakelde robots.
De inzending daar gaat het toch om, als je voor de cijfers gaat kun je beter naar de bingo gaan.
Waardering is in meer dan alleen met cijfers te meten.
Ben je het daar mee eens? Ik hoop het wel!
Naam:
George
Datum:
27 maart 2013
De redactie zal voor de beperkingen goede redenen hebben gehad. Hopelijk gaan die niet ten koste van de toegankelijkheid want op een inteeltig clubje van inloggers zit Nederlands.nl noch Nederland niet te wachten.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
27 maart 2013
Over cijferen plaatste ik een uitvoerige bewering op 2 september 2011. Voor die tijd kwam de kwestie, althans in die periode, sporadisch langs. Ook toen waren er weken, dat deze bewering zeer gericht omlaag werd gewaardeerd. Blijkbaar was een club fel tegen een prettiger systeem. Op inhoudelijke gronden. Of om andere redenen. We zullen het nooit precies weten. De geschreven reacties op deze bewering waren overigens overwegend positief.

In mijn hartenkreet 'Nog Betere Schrijfsite' probeerde ik meer een pakket suggesties te doen, waaronder mijn bezwaren tegen de vaak gewraakte cijferbeoordelingen. Ook deze hartenkreet werd vaak geteisterd door een omlaag waarderende 'robot'. Of een groep gebruikers, die elke suggestie voor een alternatief en milder systeem afwees. Wij zullen het nooit weten. Maar als met dit systeem een einde komt aan geplaag of gemanipuleer, dan zeer graag. Nogmaal dank, redactie. We zullen zien hoe de nieuwe praktijk verloopt.
Naam:
J.de Groot
Datum:
27 maart 2013
Email:
joke190411hotmail.com
@ Hendrik ja dat is ook allemaal bekend er is heel veel geklaagd, maar wat er de laatste tijd gebeurde, honderden kliks, en tientallen stemmen in een aantal minuten, al direct bij het uitkomen van een inzending was niet normaal meer.
En bij de een waren het goede cijfers en bij een ander direct vieren dus ook heel selectief!
En echt niet eenmalig!
Ja ik heb het allemaal goed bekeken.

Maar nu er ingegrepen is zal de tijd leren hoe het zich verder ontwikkeld.

Ja, er zullen altijd vluchtwegen zijn/blijven,
maar we zien wel!


Ps. en die robot had geen goede smaak!
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
27 maart 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
Joke, er zijn de afgelopen jaren al veel inzendingen geplaatst waarin werd gepleit voor veranderingen op de site - eigenlijk te veel om op te noemen. De roep om verandering van het cijferbeoordelingssyteem nam daarin een belangrijke plaats in. Zelf heb ik er verschillende keren voor gepleit om het inloggen op de site verplicht te stellen, al hebben ook anderen dat voorgesteld. Ik denk dat dit de sfeer op de site beslist ten goede komt.
Naam:
J.de Groot
Datum:
27 maart 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Voor hen die onderstaande inzending gemist hebben nogmaals deze link.
Een roep om verandering waar nu een start mee is gemaakt.
Voor alle duidelijkheid, ter info.


www.nederlands.nl/nedermap/hartenkrete n/hartenkreet/133336.html?zoekresultaat=ja
Naam:
Len Cornelis
Datum:
27 maart 2013
Uiteraard ben ik de redactie dankbaar. Ook in mijn eerdere Hartenkreet: 'Nog Betere Schrijfsite', pleitte ik voor andere systemen van beoordelen. Ook om gemanipuleer van boze lezers te voorkomen. Want dat is helaas nogal eens gebeurd. Wonderlijk genoeg ook bij 'Nog Betere Schrijfsite'. Ik neem maar aan, dat daar geen medeschrijvers bij betrokken waren. Maar vermoedelijk 'robots', die soms ongeremd
te keer gingen. Soms wel erg gericht, zo leek het.
Naam:
J.de Groot
Datum:
27 maart 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Het zal voor velen een hele verandering zijn dus ook even wennen.
Toch zal het de rust ten goede komen en een meer normaler cijfergebeuren laten zien.
Ook de mogelijkheden om zelf wijzigingen aan te brengen is een geweldige vooruitgang.

Ook ik dank de redactie voor de geboden faciliteiten.
Er zal een hoop werk verzet zijn om dit allemaal mogelijk te maken.
Succes met de nieuwe opzet van deze site!
Joke.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
27 maart 2013
Goed verwoord, Joke. Ik sluit me eveneens gaarne aan bij hetgeen Hendrik ervan vindt. - Ondanks de al licht knagende ontwenningsverschijnselen wilde ik dit toch gaarne even kwijt ;)
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
27 maart 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
Joke, ik ben blij dat je nu alleen nog maar kunt inzenden, stemmen en reageren als je eerst hebt ingelogd. Graag wil ik de redactie oprecht bedanken voor deze maatregel, die een echte verbetering is van deze site.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)