Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Het laten vernietigen van tonnen kostbaar vlees omdat er mogelijk een beetje (overigens voor de gezondheid totaal ongevaarlijk) paardenvlees doorheen gemengd is, is in een wereld waar dagelijks duizenden mensen van honger sterven een onvoorstelbaar schandaal.

Schrijver: O.U. Deis, 10 april 2013


Geplaatst in de categorie: voedsel

4.2 met 6 stemmen 304Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Len Cornelis
Datum:
14 april 2013
De hijgerigheid van media is structureel een item. Kroning, paardenvlees, songfestival, scheidingsperikelen voetballers, de lijst is eindeloos. Steeds stellen wij vast, dat echte wereldproblemen wegzakken in het nieuws.

Syrie was maandenlang vaak voorpagina nieuws. Net zoals eerder de protesten in Egypte. Maar dan duurt het lang en verslapt de aandacht. Of de Bultrug in Nederland spoelt ziekig aan. Telkenmale stellen wij dan vast, dat de media aan nieuwshypes doen. Tja, het is helaas vaak waar, maar de vleesfraude is hierin helemaal geen bijzondere uitzondering.
Naam:
Hendrik
Datum:
14 april 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
Ik ben ook geen voorstander van discussies waarbij de meningen van anderen worden gekarikaturaliseerd of al snel als exemplarisch voor een bepaalde manier van denken worden weggezet. Waar het hier om gaat, is dat er zeker fraude is gepleegd. Laat dat duidelijk zijn.

Daar staat tegenover dat ik de aandacht, die hieraan door de media wordt besteed, buitenproportioneel vind. Het journaille lijdt naar mijn smaak aan een vorm van hyperigheid, hijgerigheid en effectbejag die zelf even goed het gevolg is van winstbejag, maar dan van de dagbladuitgevers en hun aandeelhouders. Veel media geven daarom een gekleurd en vertekend beeld van de werkelijkheid - en dát is de kern van mijn bezwaar tegen deze nieuwshype. Zo mag de aanstaande troonswisseling voor Nederlandse begrippen misschien wel belangrijk zijn, maar ik vind het echt te gek voor woorden dar het nieuws over Syrië daardoor af en toe compleet uit beeld verdwijnt.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
13 april 2013
Zelf ben ik niet altijd voorstander van discussies, waarbij onmiddellijk andere, grote wereldproblemen worden benoemd, zodat het eigenlijke onderwerp als onbelangrijk of pietluttig mag worden gezien. Hier gaat het zeker niet om, op zich gezond, paardenvlees. Wel om massale fraude door de commercie. Dat sluit andere ellende in deze onvolmaakte wereld helemaal niet uit, lijkt mij.
Naam:
Hendrik
Datum:
11 april 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
Ik sluit me aan bij Joanan. Al die ophef over paardenvlees vind ik ook zwaar overdreven. Er zijn véél belangrijker zaken op deze aardkloot! Dat er elke dag duizenden mensen verhongeren en de hele wereld toekijkt hoe Assad zijn eigen bevolking uitmoordt is duizenden keren erger!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
11 april 2013
De dwaze heksenjacht op paardenvlees is absurd en hysterisch. Het is een grof luxe-probleem om vlees af te keuren, omdat er op de verpakking 'puur rundvlees' staat en dat er blijkbaar gesjoemeld is door er wat paardenvlees aan toe te voegen.
Paardenvlees is het beste wat je kunt eten, dus is de verontwaardiging banaal en achterlijk. Dit vernietigde vlees had zonder veel extra moeite naar hongerende medemensen kunnen worden opgestuurd!
Paardenvlees heeft bij velen onterecht het etiket van 'vlees voor de armen', want het is bijzonder ijzerrijk en malser en smakelijker dan rundvlees. Deze vleesinmenging is niet echt verrassend, daar de meeste supermarkten enkel paarderookvlees verkopen en om bizarre redenen niet openlijk verder durven te gaan. Paardenworst daargelaten. Vijftig miljoen kilo vlees naar de verdoemenis!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)