Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Een Dagcolumn schrijven vraagt een heel bepaalde instelling.
Is niet vrijblijvend, maar voor elke inzender - de vaste columnschrijver in deze dus - geeft dat een bepaalde druk: juist om de actualiteit er ook in op te nemen is er een verhoogde concentratie nodig: dat geeft een extra druk om dat ook iedere week weer voor elkaar te krijgen. Dat is niet niks. Een vrije column is veel eenvoudiger, want daar kan men van alles op loslaten, gewoon dat wat men kwijt wil.
Zo ook met alle andere vormen van inzendingen, maar een 'Dagcolumn' schrijven is een vak apart!

Toch las ik laatst op deze site een inzending/reactie als deze:

"Dagcolumns" zijn over het algemeen een verslag over het nieuws dat iedereen ook in de krant kan lezen".

Ik denk niet dat deze persoon ook maar iets begrijpt van wat een Dagcolumn schrijven exact inhoudt.

Dit wil ik even kwijt.

Schrijver: Ben van Haren, 3 mei 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.2 met 11 stemmen 406Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Len Cornelis
Datum:
7 mei 2013
Een dagcolumn kan de actualiteit als aanleiding gebruiken. Dat is uiteraard geen verslag. Dat doen de kranten op journalistieke wijze. Volgens mij is een column veel meer een sterk persoonlijke reflectie op, bij voorbeeld, het dagelijkse nieuws. Allerlei andere onderwerpen kunnen overigens onderwerp zijn voor columns. Voornaamste kenmerken zijn de persoonlijke toets en eigen sfeer in de tekst.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
5 mei 2013
Email:
moi636yahoo.com
Lees nu pas deze bewering. Nee, dagcolumns zijn zeker geen verslag van het nieuws, wij zijn geen journalisten. Dat zie ik ook aan het tempo van een site als Geenstijl of Thepostonline om maar wat te noemen. Dat zou ik namelijk niet eens kunnen; word ik geraakt door iets wat ik in het nieuws lees, probeer ik het op mijn manier te verwoorden en daar gaat veel tijd in zitten. Soms krijg ik inspiratie van andere schrijvers, niet door over te nemen maar omdat ik het er niet mee eens ben of juist wel.
Naam:
Dyenne
Datum:
4 mei 2013
Email:
Dyenne72home.nl
Toch blijf ik het raar vinden dat deze bewering blijft staan terwijl de reacties weg zijn. Ik word hier naar beneden gehaald en vraag me af of de redactie dit zomaar toelaat? Ook vind ik het gewoon te gek dat iemand de vrijheid krijgt om anderen onderuit te halen onder een schuilnaam.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)