Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

De brute, diep schokkende moord op een Engelse militair maakt duidelijk dat democratieën open staan voor vijandelijke infiltranten, die wegens hun gestoorde geloofsideeën in staat zijn om onschuldige democraten af te slachten.

Schrijver: Joanan Rutgers, 23 mei 2013


Geplaatst in de categorie: misdaad

3.1 met 7 stemmen 191Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
8 juni 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Weer een leven weg. Te laat.
Je verdedigt heel sterk jouw ethische overtuigingen, Joanan.
Dat bevalt me wel.
Naam:
George
Datum:
23 mei 2013
Lonely wolves die hun geweten uitschakelen of er doof voor willen zijn, en onschuldigen willekeurig doden om een statement te maken zijn een groot gevaar voor de vrede. Dit is een wandaad a la Breivik. Het enige geluk bij dit ongeluk is de veel kleinere schaal.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
23 mei 2013
Intrigerender dan eventuele geloofskwesties, is de inschatting van een Engelse deskundige in 'radicalisering', vanavond op Een Vandaag. Volgens hem kan zo'n aanslag op elk moment gebeuren. Geen training nodig, geen bom te maken, geen ingewikkeld plan te bedenken. Maar wel met enorme schokeffecten in de samenleving. Een akelige gedachte voor de nabije toekomst.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
23 mei 2013
Email:
moi636yahoo.com
Infiltrant is volgens mij niet juist; zijn geboren in Engeland. Des te vreemder dat ze het over Afghanistan hebben als "ons" land.
En dan zegt hij nog: oog om oog, hoe hypocriet ben je dan? Want ze reden het slachtoffer van achteren, in de rug aan, met de auto en daarna op hem inhakken. Ik kan dit niet zien als een geloof, meer als een sekte.
Naam:
Hendrik
Datum:
23 mei 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
Democratieën moeten zeker waakzaam zijn en blijven. Ik geloof trouwens niet dat de daders in de eerste plaats gemotiveerd werden door 'gestoorde geloofsideeën'. Zoals één van hen verklaarde wilden ze wraak nemen voor de aanwezigheid van Britse militairen in Afghanistan. Hun radicaal-islamitische ideeën werden gebruikt als legitimatie voor die aanslag.

Dit was in de eerste plaats een (natuurlijk niet goed te praten) vergelding voor wat Westerse landen in islamitische landen doen. Zie www.nrc.nl/nieuws/2013/05/23/dit-is-wat-we-tot-nu-toe-weten-over-de-daders-moordaanslag-londen/

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)