Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Excuses zoals uitgesproken door de Nederlandse Ambassadeur in Djakarta voor de standrechtelijke executies, die door Nederlanders in Indonesië voltrokken zijn, zijn op hun plaats.
Het zou goed zijn als we eindelijk als natie de verantwoordelijkheid op ons zouden nemen voor het imperialistische gedrag van Nederland in Indonesië - met alle barbarisme van dien - voor en na de Tweede Wereldoorlog.

Schrijver: O.U. Deis, 12 september 2013


Geplaatst in de categorie: moraal

4.6 met 5 stemmen 70Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Gemi
Datum:
13 september 2013
Zowel de beulen als de slachtoffers hebben na dato niets meer aan onze excuses. Misschien wil Rutte net als Willy Brandt in 1971 nog wel een knieval maken, maar dat lijkt me liberaal niet erg origineel. Origineel zou zijn dat de Nederlandse geschiedenis boeken deze executies oorlogsmisdaden zouden noemen.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
13 september 2013
Ik schaam me rot voor die misselijkmakende, gewetenloze, kwetsbaren onderdrukkende en martelende, zichzelf superieur-wanende (wie deden dat later ook al weer!), zwaar uitbuitende voorouders van ons kleine, hoogmoedswaanzinnige, moorddadige Nederland! Krijgt een extra wrange saus door Balkenende, die destijds de VOC ophemelde, begin van alle buitenlandse ellende voor de argeloze prooidieren overzee.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)