Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Gehandicapte mensen zijn arrogant, zij gaan er vanuit dat alles voor hen geregeld wordt.

Schrijver: Gnoom, 30 oktober 2013


Geplaatst in de categorie: maatschappij

2.9 met 8 stemmen 132Er zijn 8 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
11 november 2013
Email:
moi636yahoo.com
Jammer, lees deze bewering nu pas. Maar ik reageer toch even...lichamelijk gehandicapten zijn volgens mij toch echt zeer gericht op het zelf willen doen, zelfstandig. Paralympics, daar denk ik dan aan. Wat verstandelijk gehandicapten betreft zit je er compleet naast, ben ze nooit tegengekomen die last hadden van een attitude, die weten niet eens wat er geregeld moet worden, laat staan dat ze erom vragen, kom zeg.
Naam:
O.Verdenker
Datum:
1 november 2013
@ J.Rutgers en reactiegevers,

Heel veel lichamelijke gehandicapte mensen zijn heel vaak ook gelukkige mensen, dat kunnen niet alle niet gehandicapte mensen zeggen.
Uiteraard zal niemand er voor kiezen maar gelukkig zijn heeft niet altijd iets te maken met een lichamelijke handicap, geestelijk gehandicapten laten we even buiten beschouwing hier, (maar ook die zijn vaak heel happy. vergis je niet!)
Misschien had de schrijver van deze bewering deze discussie juist voor ogen, de confrontatie aangaan met... dat is heel goed mogelijk.

De meest ongelukkige mensen zijn vaak zij, die niks mankeren, alles hebben, alleen zij zijn nergens gelukkig mee, ja dat is het verschil!
Misschien zouden die wel willen wel ruilen?

Maar de strekking van deze bewering luid toch, er is meer wat niet altijd naar buitenkomt en wat niet opvalt ...de schrijver van deze bewering werkt zelf met deze mensen en is daar dagelijks mee bezig, dus wie aan de kant staat...moet niet direct gaan gillen.
Nogmaals gehandicapte mensen zijn gewoon mensen, in alle gradaties om kort te zijn... leuke, lieve, aardige, maar ook etterbaken, klieren, ontevreden, nare, gemene, achterbakse, mensen. Dus ook onder de gehandicapte mensen zijn er die gewoon verwend zijn met aandacht en zorg....

Of de schrijver de juiste formulering heeft gekozen hier dat betwijfel ik.
Maar wel eens goed dat dit aan de kaak gesteld is.
Naam:
Hendrik
Datum:
31 oktober 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
Ach Joanan, moet Gnoom nu meteen incarneren als gehandicapte, zodat hij letterlijk 'aan den lijve' kan ondervinden dat zijn uitspraak verschrikkelijk was? Volgens mij is die Gnoom een heel bekende blogger die ik op zich wel mag, maar soms over het randje gaat.

Ik vind deze uitspraak ook wel 'boud' en eenzijdig. Sommige invaliden zijn nogal dwingerig - dat is waar - en willen overal direct mee geholpen worden, maar is dat niet een uiting van onmacht? De meeste invaliden zijn niet zo irritant.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
31 oktober 2013
Nou, kortzichtig Gnoompje, dit is tekenen voor een incarnatie als gehandicapte en dan piep je wel anders!
Naam:
Gnoom
Datum:
30 oktober 2013
Arrogant is misschien niet het juiste woord, maar feit is dat gehandicapten te gemakkelijk uitgaan van hulp die geboden kan worden. Zelf werk ik met/voor deze mensen.
Naam:
O. Verdenker
Datum:
30 oktober 2013
Gehandicapte zijn mensen, gewoon mensen.
Met al hun hebbelijkheden en onhebbelijkheden.
Vaak is het wel zo, dat veel van hen gewend zijn om te ontvangen, maar nooit geleerd hebben om ook te geven.
Deze bewering dekt niet de lading, maar laat wel het dekje even wapperen.
Gehandicapten zijn mensen net als ieder ander.
Er zijn er die er ook voor een ander kunnen zijn,
openstaan als persoon dan, en er zijn er die alleen...eisen stellen aan anderen.
Mag best ook wel eens gezegd worden.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
30 oktober 2013
Misschien een idee, eens voor een weekje op proef met hen van positie te ruilen, Gnoom. Vermoedelijk wil jij daarna graag weer terug, al was het maar omdat arrogantie gauw verveelt of met de wens alles weer zelf te kunnen regelen. Zij daarentegen zullen na die ruil vast met tegenzin naar hun oude status terugkeren.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
30 oktober 2013
Wat een belachelijk en ondoordacht vooroordeel. Een bespottelijke bewering.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)