Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Gehandicapten kennen geen beperkingen...

Schrijver: Gnoom, 6 januari 2014


Geplaatst in de categorie: discriminatie

3.0 met 2 stemmen 130Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Nico Noorman
Datum:
7 januari 2014
Email:
niconoormanhotmail.com
Handicap is in Engeland oorspronkelijk de naam van een populair wedspel tussen twee personen met behulp van een scheidsrechter waarbij geld uit een hoofddeksel wordt gepakt.
Algemeen wordt daarom aangenomen dat het woord een samentrekking is van hand i' cap < hand in (the) cap. Dat vond ik na wat gegoogle.
Maar ja daar schieten we niet veel mee op. Bij ‘golf’ vinden we de kreet ook terug en daar betekent het wel degelijk een zekere beperking in je kunde.
Gnoom wil het verder niet uitleggen hetgeen zijn goed recht is. Maar het is wel een beetje zoals jij zegt denk ik. Het ontkennen van de beperking brengt de ‘gehandicapte’ niet verder. Dan is er nog het verschil in lichamelijk of geestelijk gehandicapt zijn.
Ik kan het standpunt van Gnoom wel begrijpen als hij doelt op een oordeel in de waarde van het ‘menszijn’ al of niet gehandicapt…maar ja die Gnoom zegt niets hé!
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
7 januari 2014
Hallo Nico, volgens mij kun je het zo zien dat als je stelt dat iemand die een handicap heeft geen beperkingen kent, je daarmee de handicap ontkent en degene met de handicap gaat bejegenen als iemand zonder handicap, waardoor je discriminerende omstandigheden schept naar diegene toe.
Bijvoorbeeld in de situatie dat iemand die een rolstoel nodig heeft om zich te kunnen verplaatsen geen toegang kan krijgen tot een gebouw of openbaar vervoer. Als er op zo'n moment geen andere voorzieningen zijn die tegemoet komen aan de omstandigheden van de gehandicapte mens dan is er sprake van discriminatie.
Verder is het natuurlijk heel erg oppassen met wat je zegt gezien deze bewering. Ben benieuw naar je reactie.
Naam:
Gnoom
Datum:
7 januari 2014
Neen...
Naam:
Nico Noorman
Datum:
6 januari 2014
Email:
niconoormanhotmail.com
Verklaar u nader aub.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)