Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Van lijfelijk geweld herstelt men sneller dan van psychisch geweld. Bloemen, kaarten, bezoeken en troost krijgt men bij lichamelijke mankementen; dorheid, onbegrip, eenzaamheid en kilte krijgt men bij psychische mankementen.
Soldaten die psychisch zijn getraumatiseerd zonder lichamelijke verwondingen, krijgen in ons land nog steeds geen smartengeld.

Schrijver: Qieneke Elzenhout, 12 januari 2014


Geplaatst in de categorie: psychologie

4.0 met 1 stemmen 120Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Qieneke Elzenhout
Datum:
14 januari 2014
Joanan, nog veel te weinig. Het paranormale laat ik er buiten, ik wil feiten en realisme. Als lichamelijk letsel wel uitbetaald krijgt, dan psychisch letsel ook. Het is nog lang niet ingeburgerd. 'Voelen' is nog steeds verboden.
Jacob, er alleen 'over praten' en niet 'met' ken ik maar al te goed. Men wil oplossingen, niet luisteren. Wat jij persoonlijk denkt, voelt en ervaart kan veel vertellen over je geschiedenis en je ziekte. Ik heb veel steun aan de boeken van Alice Miller.
Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
13 januari 2014
Email:
tijsterblomlive.nl
Helaas maar al te waar. Ik heb stuporaanvallen waarin ik verstar en niet weet wat ik zeg. Hevige verontwaardiging heb ik genoeg ontmoet. Maar niemand vraagt zich ooit af wat het voor mij betekent.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
13 januari 2014
Deze voorstelling van zaken klopt niet helemaal, want er zijn wel degelijk psychiaters, psychologen en andere geestelijke hulpverleners, die zich dagelijks inzetten voor het herstel van psychisch getraumatiseerden en psychische patiënten.
Smartengeld maakt niets goed, psychische hulpverlening kan dat wel. Sjamanisme en emotioneel lichaamswerk zijn daarbij even belangrijke aanvullingen. Kijk daarom veelal buiten de standaardcircuits, die te eendimensionaal opereren. Algemeen gezien bestaat er te weinig kennis over onzichtbaar lijden, daar heb je zeker gelijk in. Denk alleen maar aan de hoeveelheid mensen, die bang zijn voor paranormale zaken!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)