Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Dit stukje tekst hoort hier eigenlijk niet thuis! In talloze recent gedane pogingen om te komen tot het formuleren van een bewering, die qua criteria zoveel mogelijk voldoet aan ieders verwachtingen heb ik uiteindelijk gefaald. Daarom is dit dan ook niet meer dan een simpele constatering . . . wellicht te plaatsen onder een nieuw te creëren tabblad “Constateringen”?

Schrijver: Günter Schulz, 26 februari 2014


Geplaatst in de categorie: algemeen

4.3 met 6 stemmen 211Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Jetteke
Datum:
2 maart 2014
Heel origineel bedacht!
Ik constateer dat het beweren van het falen tot het schrijven van een bewering een mooie constatering is....of wellicht toch een bewering!
Naam:
Günter Schulz
Datum:
28 februari 2014
Email:
ag.schulztiscali.nl
@ Joke: Leuk dat je het mijn suggestie niet bij voorbaat afwijst.

@ Len: Verbluffend, dat je meteen de essentie van het geheel blootlegt en wel op een correcte manier die mij niet ontmoedigt maar eerder resulteert in een soort stimulans. Het feit, dat je de moeite neemt om er meer dan twee zinnen aan te wijden ervaar ik als positief. Immers, de duiten, die je in het verleden in het zakje deed waren van dezelfde beschaafde manier van repliek dienen of signaleren, waarbij je tot op heden nog nooit iemand totaal hebt afgebrand. Dat heb ik altijd gewaardeerd en dat doe ik nu wederom.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
28 februari 2014
Geestige bewering, die als constatering gepresenteerd wordt. Maakt niet uit. Gunter worstelt creatief met de heftige en soms sluimerende discussie over wat exact een bewering is in deze roemruchte rubriek. Dat is lastig, geef ik direct toe. Ook ik deed duiten in het zakje. Te belerend, te tegeltjeswijs, te krampachtig grappig, te treiterig naar andere schrijvers.

Tja, wat is dan wel correct? Wellicht kwestie van gevoel. De bewering zit dicht tegen een stelling aan. Ik begrijp voorlopig de bewering als een persoonlijke uitspraak over van alles. Je hart luchten in compacte stijl, waar lezers boos over worden, blij of gruwelijk verveeld. Met vermijding van slappe imitaties uit het citatenboek, als u mij toestaat.
Naam:
J.de Groot
Datum:
26 februari 2014
Ik beweer dat voor deze constatering de
conclusie kan worden getrokken....'n prima idee!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)