Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Betekenis van "Bewering" volgens wikipedia:

Een propositie of bewering is in de logica een declaratieve zin die of waar of onwaar kan zijn. Een bewering onderscheidt zich van een zin doordat een zin slechts een formulering van een bewering is, terwijl er vele andere formuleringen kunnen zijn die dezelfde bewering uitdrukken. De term "bewering" kan verwijzen naar een zin of het idee dat door een zin wordt uitgedrukt.

Schrijver: J.de Groot, 22 april 2014


Geplaatst in de categorie: taal

3.6 met 16 stemmen 206Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Jacob
Datum:
25 april 2014
... of een tabblad voor échte beweringen, voor aforismen van kwaliteit. Waarvoor dan wel 95% van de inzendingen moet worden afgekeurd.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
24 april 2014
Email:
moi636yahoo.com
Snap waarom je deze instuurde. Misschien een idee voor de redactie om een geheel nieuw tabblad te openen, want dit tabblad wordt nu voor van alles en nog wat gebruikt en bijvoorbeeld een tabblad voor korte hartenkreten, ik noem maar wat..
Naam:
J. de Groot
Datum:
22 april 2014
Email:
degrootjoke27gmail.com
Regatta daar heb je helemaal gelijk in, dit is géén bewering. Dat heb je heel goed gezien, veel inzendingen op het Tabblad Beweringen zijn ook helemaal geen beweringen. Daarom juist, even een handleiding, beschrijving waar een bewering aan zou moeten voldoen kan geen kwaad dacht ik zo. Ik denk dat jij daar ook nog wel iets van kan leren.

Zie nu je eigen inzending hierboven, een mededeling/dankbetuiging aan de redactie, voldoet geheel niet aan een bewering.

Maar goed, je hebt toch maar besloten hier even weer terug te keren?
Ach ja een mens kan van gedachten veranderen...
Naam:
Regatta
Datum:
22 april 2014
Eerlijk gezegd begrijp ik niet waarom dit citaat - want meer is het niet - is ingezonden naar het tabblad beweringen. Het tabblad citaten is al op 1 juni 2013 afgesloten voor nieuwe bijdragen.

Als er toch nog belangstelling bestaat voor het inzenden van citaten verdient het misschien aanbeveling om dat tabblad te heropenen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)