Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Als men kan genieten van een voetbal WK waar kinderen die op de straat leven voor zijn afgeknald, wat zegt dat dan over die personen?

Schrijver: jetteke, 9 juni 2014


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.6 met 9 stemmen 137Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
jetteke
Datum:
10 juni 2014
Beste Ben,

Kinderen afknallen om een 'voetbalspelletje' vind ik persoonlijk vrij bizar. In dit spelletje gaat idioot veel geld om wat mijn inziens al nooit had moeten gebeuren. Miljonairs die spelen in een land waar dit gebeurt verdienen het niet om publiek te hebben.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
10 juni 2014
Terecht is het immense Christusbeeld te Rio de Janeiro bij je bewering geplaatst. Ik vernam ook dit schokkende nieuws. Die politie-killers daar zijn criminele gestoorden, die de kapitalistische orde verdedigen, denken ze.
Ondertussen zijn ze inhumaan en gaan ze in tegen de Rechten van de Universele Mens.
De meedogenloze strijd tussen arm en rijk neemt in Barzilië (bewuste spelfout) walgelijke vormen aan! Dat voetbal voor velen een heilige religie is, wil nog niet zeggen, dat wij die enorme overdruk aan financieel winstbejag flink kunnen afkeuren, want al die absurde geldbedragen binnen de voetbalsport lopen de spuigaten uit, terwijl het nu eens en te meer duidelijk maakt, dat de arme medemens er schade van ondervindt.
Dat willen al die euforische voetbalfreaks niet inzien, omdat ze dan misschien wel iets van hun absurde rijkdom met minderbedeelden zouden moeten delen!
'We werken er toch hard voor!', is hun schijnheilige argument, alsof de armen niet net zo hard werken om nauwelijks hun hoofd boven water te kunnen houden!
Je hebt een groot punt, Jetteke, en fijn dat je dat deelt. De megarijken feesten wat af ten koste van de ploeterende armen! Ons team zou met een rouwband moeten spelen, maar je weet net als ik, dat ze zo'n statement nooit zullen maken, omdat ze daarmee hun eigen miljonairspositie in de waagschaal leggen!
Kijk, die Arjen Robben is een beste kerel, mijn ouders kenden zijn ouders nog, maar de gerechtigheid kan ook hem ontglipt zijn, immers, extravagante weelde went snel en hij support toch wel een doorgeschoten, kapitalistisch systeem.
Zo hebben al die voetballende miljonairs geen echt contact meer met de werkelijkheid, wat we hen best mogen verwijten! Ze kijken bewust weg van al die rellen op de Braziliaanse straten, van al die weerloos doodgeschoten straatkinderen, zelfs van het megabeeld van Christus Jezus, omdat ze daardoor wel eens wroeging zouden kunnen gaan voelen. Geld is macht, dus gaat het voetbalfestijn zonder gêne door en ben jij en de hopelijk velen met jou het menselijke geweten, dat achter die oppervlakkige, spectaculaire, kort vertier biedende, oorlogssurrogate pikorde staat! Ben jij ook net als ik het liefste een 'landverrader' en hoop je ook dat Nederland alle wedstrijden verliest?!...
Naam:
Ben van Haren
Datum:
10 juni 2014
Voor en om geloofsovertuigingen worden in héél de wereld kinderen en mensen afgeknald, dat is nog veel erger onder het mom van:
in de naam van God, Allah, enz.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)