Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

De bombardementen op de Gazastrook door de staat Israël met meer dan honderd slachtoffers (onder wie vrouwen en kinderen) zijn in hoge mate irrationeel, disproportioneel en strijdig met het volkerenrecht.
De bedenkers en uitvoerders van dit kwaad zouden in Den Haag terecht moeten staan. Maar Nederland kijkt ernaar en lijkt het allemaal wel oké te vinden.

Schrijver: O.U. Deis, 12 juli 2014


Geplaatst in de categorie: misdaad

3.8 met 5 stemmen 141Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Nico Noorman
Datum:
14 juli 2014
Email:
niconoormanhotmail.com
Ja meneer/mevrouw Deis...met dat 'disproportioneel'
ben ik het wel eens. Israël houdt zich behoorlijk in.
Naam:
Petra Hermans
Datum:
13 juli 2014
Email:
worldpoet546live.nl
Dit probleem heeft verre diepe wortels van verschil in cultuur, religie en omgang met opvattingen.
Het gaat te ver terug, om dit gegeven nu als maar simpel verklarend probleem te mogen analyseren.
Historie valt niet meer, nooit te verloochenen.
"Enige oplossing" zie ik alleen daarin liggen, wanneer beide volkeren naast hun vroegere houding gaan staan en werkelijk willen achterlaten.
Een korte vrede komt bij mij als behoorlijke schijnheiligheid en onvermogen over... te gemakkelijk en oppervlakkig ook.
Zoals bij alles in het leven, bij ieder, wat dan ook, wanneer in de toekomst wordt gekeken, is de enige remedie naast het oude gedragspatroon te gaan staan, en het nieuwe toe te laten, langzaam maar zeker.
Dit vraagt een transformatie niet alleen van Palestijnen of Joden, maar eveneens van de gehele wereld die niet hoeft te doen alsof de neus nog steeds bloedt.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
13 juli 2014
Dat vervloekte kat-en-muis-spel is daar al zolang gaande en aan deze haat lijkt geen einde te kunnen komen. Het is meer dan territoriumdrift, het is ook het verschil tussen het rijke Israël en de overwegend arme Gazastrook. Maar wat Gaza doet, strookt ook voor geen meter! Beide bevolkingsgroepen zijn schuldig aan deze desastreuze perpetuum mobile. Christus Jezus heeft de enige oplossing al aangedragen, namelijk: 'Heb je vijanden lief!'. Je vijanden zijn mensen zoals jij en ook zij worstelen en hebben elkaar lief. Stijg eens boven de bekrompen vooroordelen uit en ervaar eens echt in je ziel, wat het betekent, wanneer jouw soldaten een onschuldig kind vermoorden!... Ik deel je wijze oproep tot pacifisme!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)