Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen
Er zijn 10 reacties op deze inzending:

Naam:
Redactie
Datum:
11 september 2014
Discussie gesloten wat de redactie betreft.
Herhaling van zetten dreigt.
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
10 september 2014
Email:
klaassens38zonnet.nl
Omdat sommigen er niet van overtuigd zijn dat de kritiek op de beweringen van Petra en Wilma vaak gepaard gaat met beledigende opmerkingen over hun persoon, wil ik graag een paar voorbeelden daarvan geven.

Zo werd Petra op 2 september door Dik van Balen in zijn reactie op bewering 3592 'Lady Wanhoop' genoemd.
In zijn scheldpartijen van 2 en 4 september op bewering 3582 van Wilma gaat Koert Karlsson los. Zo noemt hij haar op 2 september 'de Tutje Hola van deze site'. Bij een andere gelegenheid werden Petra en Wilma 'probleemdames' genoemd. Ook de term 'hysterisch' werd in dit verband af en toe gebezigd.
In feite kan ik eindeloos doorgaan met het geven van dergelijke voorbeelden, maar dit lijkt me wel voldoende.

Met steken onder water bedoel ik beweringen waarin de schrijver ervan laatdunkende opmerkingen maakt over niet met name genoemde anderen; uit het verband blijkt vaak duidelijk om wie het gaat.

Tenslotte nog dit. Dat de problemen alleen spelen op het tabblad beweringen, klopt gewoon niet. Ook op de tabbladen hartenkreten en beschouwingen komen soms nijdige reacties voor, hoewel minder vaak. Toen ik 5 maanden geleden na een pauze van een jaar weer eens een beschouwing inzond, werd ik prompt persoonlijk aangevallen. Ik heb toen besloten het daar maar bij te laten.
Naam:
Dik van Balen
Datum:
10 september 2014
Dat de rubriek aan herziening toe is, is al in alle toonaarden door diverse inzenders al veel vaker betoogd. Dat is geen nieuwe conclusie. Al blijft deze welkom.

Over persoonlijk aanvallen, schreef ik al in dit draadje. Het gaat dus slechts om hetgeen aan geschreven werk te lezen valt. En niet om de persoon. Stromen vage beweringen roepen reacties op. Ja, deze zijn geschreven door een persoon. Onder pseudoniem of de werkelijke naam. Dat doet er op zich niet toe.

Kritische lezers hebben volgens mij het volste recht om kanttekeningen te blijven plaatsen. Zeker als de stromen beweringen van hetzelfde doorgaan. Zij behoeven dan ook niet automatisch te 'bewijzen' dat zij het beter of anders kunnen. Niks mis met slechts lezen en commentaar geven. Niet iedereen is immers schrijver. Ook daar mag ruimte voor zijn.

Dit afdoen als 'steken onder water geven' of 'persoonlijk aanvallen', negeert compleet de inhoudelijke bezwaren of het onderwerp van sommige discussies. Daarbij komt, dat het gehakketak slechts voorkomt in deze rubriek. Verder is het doodkalm hier.

Dus, zoals door mij vaker betoogd, pissig gedoe in Beweringen stelt op zich in verhouding tot de complete site, erg weinig voor. Een te 'dramatische' voorstelling van zaken, lijkt mij dan ook onnodig en niet terecht. Als ik deze mening tenminste mag hebben.
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
10 september 2014
Email:
klaassens38zonnet.nl
Graag sluit ik me aan bij Günter en Jacob. Het wordt inderdaad tijd om dit tabblad kritisch onder de loep te nemen. Ik denk dat de sfeer in deze rubriek een stuk zou verbeteren als de schrijvers elkaar niet langer persoonlijk zouden aanvallen, want dat gebeurt nu dagelijks. Ook worden er regelmatig steken onder water gegeven. Als dat niet stopt, heeft het voor mij ook geen zin hier nog langer te publiceren.

Liever zou ik zien dat nederlands.nl weer een plek wordt waar schrijvers hun inzendingen met plezier kunnen posten en elkaar stimuleren om het beste uit henzelf te halen. Nu wordt tè vaak de nadruk gelegd op de onvolkomenheden van anderen. Dat is helemaal niet nodig en op de lange duur zelfs schadelijk.
Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
9 september 2014
Het is misschien in verband aardig te melden dat een aantal jaren geleden een inzending van mij werd geweigerd omdat ze een religieus tintje had. In die tijd vertoonde de site een veel grotere diversiteit aan inzendingen dan nu. Soms waren die ook knap irritant, maar door hun intelligentie toch de moeite waard. Het spijt me het te moeten zeggen, maar nu druipen vaak de stupiditeit en het gedram er vanaf. Zelf stuur ik geen beweringen meer in. Ik ben ook geen hoogvlieger, maar er zijn grenzen aan de omgeving waarin ik met mijn beweringen wil verkeren.
Naam:
Fred
Datum:
9 september 2014
Een beweerder des vaderlands lijkt mij wel wat...
Naam:
Dik van Balen
Datum:
9 september 2014
Geestig om zo de functie van deze verwaterde rubriek weer eens ter discussie te stellen. Het op de persoon spelen komt hier, volgens mij, in feite nauwelijks voor. Allereerst omdat vaak via pseudoniemen wordt geschreven. En verder omdat het, mij althans, niet gaat om de echte personen, maar de persoon, welke zij op deze site demonstreren door geschreven werk, en de pretenties welke deze inzendingen, terecht of niet, hebben voor diverse lezersgroepen. Een schrijfster of schrijver kan in het werkelijke leven een prettig en sociaal ingesteld mens zijn.

Toch is het ook dan mogelijk dat haar of zijn inzendingen, vooral in de rubriek Beweringen, irritatie opwekken. Op zich overigens geen slecht fenomeen, boos zijn. Tenzij het inzenden van vaak gewraakte bijdragen, op dezelfde toon, tegen beter weten in, gewoon doorgaat en discussies erover of niet inhoudelijk gevoerd worden of verzanden in de sfeer van jij-bakken vanuit de kant van de inzenders. Aan spelletjes via pseudoniemen om zinloze boosheid en rare discussies op te roepen, durf ik wel te denken. Helaas. Maar het zal wel niet.
Naam:
J.de Groot
Datum:
8 september 2014
O, mijn 'GOD': ik krijg hulp!
Niet dat je de eerste bent maar wel verdomd duidelijk!
Naam:
Günter Schulz
Datum:
8 september 2014
Email:
ag.schulztiscali.nl
@ nita: Jij hebt vermoedelijk de insteek en de weinig spectaculaire opzet van mijn inzending door en meteen begrepen. De in een letterbrij vervatte tekst is al zo dikwijls in andere gedaanten gebruikt dat ik hem geschikt vond voor het plegen van een tikkeltje ongehoorzaamheid tegen de regels en criteria, die de redactie pretendeert te hanteren. Immers, ware het serieus bedoeld geweest als échte inzending, dan had ik het geplaatst onder de noemer “humor” (wat het dus niet is). Als omschrijving in steekwoorden gaf ik deze inzending voor het insturen mee: “Op dit tabblad kan tegenwoordig bijna alles worden geplaatst”; het kreeg de categorie “woede” omdat ontevredenheid of ongehoorzaamheid niet als keuzemogelijkheid beschikbaar waren.

Ik had verwacht en gehoopt, dat de redactie deze inzending na enige uren resoluut zou hebben verwijderd en dat terecht. Ze mist namelijk elke vorm of zweem van enige literaire inhoud of elementen ervan. Nu zij echter is blijven staan en, tot mijn onbegrip, ruim in de sterren valt, is hopelijk de toon gezet dit tabblad opnieuw kritisch onder de loep te nemen. Ik meng mij zelden in discussies, omdat het op de persoon spelen, zoals het hier toch nog regelmatig gebeurt, niet mijn gewoonte en dus ook niet mijn sterkste kant is.

De redactie gaat binnenkort aan de slag met het vernieuwen van nederlands.nl; wellicht aanleiding ook dit soort nonsens, als door mij deze keer bewust aangedragen, gewoon als niet ter zake doend en als onder de maat te weren.
Wie weet...
Naam:
nita
Datum:
8 september 2014
Zooooooooo@### herkenbaer en dat op Naederlants.nl

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)