Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

ISIS wordt aangepakt. Terecht. Maar de gruweldaden van deze islamitische koppensnellers mogen nooit door politici worden misbruikt om nu alle moslims als terroristen of haatzaaiers weg te zetten. De meeste moslims hebben een gruwelijke hekel aan ISIS en haar verachtelijke, middeleeuwse ideologie.

Schrijver: Regatta, 27 september 2014


Geplaatst in de categorie: religie

3.2 met 14 stemmen 581Er zijn 9 reacties op deze inzending:

Naam:
Regatta
Datum:
2 oktober 2014
@Gabriëla: Er is veel verwarring over de naam van het soennitische horrorkalifaat in Syrië en Irak. CNN heeft het nog steeds consequent over ISIS, de BBC noemt hen de 'Islamic state', terwijl Cameron deze koppensnellers aanduidt met ISIL.
Als bedrijven en organisaties met de naam ISIS daardoor minder vaak worden belasterd, heb ik er geen problemen mee om deze terreurbeweging in het vervolging IS te noemen.
Ik was gisteren trouwens bij een restaurant dat ISIS heet, maar daar hadden ze geen vijandige reacties ontvangen.

@Wilma: zeker, andere mensen de keel doorsnijden uit naam van God of Allah is volslagen idioot. Dat heeft ook niets meer met godsdienst te maken, maar met het botvieren van duivelse driften.
Met mijn opmerking over geweld in het O.T. bedoelde ik echter iets anders. Er komen wel degelijk veroordelende teksten in het O.T. voor. Sommige fundamentalisten grijpen die aan om anderen te verketteren. Dat vind ik triest. Liever lees ik het N.T., omdat de kern ervan zuiver is en bevrijdend werkt.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
2 oktober 2014
Ik geloof dat we het hier volop met elkander eens zijn, dat andere mensen vermoorden uit een valse, prehistorische en haatdragende geloofsvisie satanisch en intolerant is. Gabriëla heeft groot gelijk om de naam ISIS van deze doodseskaders af te kraken, want de Moedergodin Isis en in vele andere namen bekend, was voor de mannelijke, oorlogszuchtige, rampzalige goden van amper 2000 jaar vele en vele eeuwen langer in hoog aanzien. De Godinnenaanbidding vraagt omwille van de wereldconflicten om herstel. Moederlijke en vrouwelijke energieën zijn hard nodig om de huidige oorlogen te doven. Ik haat al die macho-mannen, die met dodelijke wapens hun medemensen vermoorden! Rotzakken, zoals die IS-psychotici, die geen inkeer en ommekeer wensen, verdienen niet anders, dat is juist. Bedenk daarbij wat die wreedaards onschuldige mensen allemaal aandoen!...
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
1 oktober 2014
Ik wil nog een keer onder de aandacht brengen dat het heel vervelende bijgevolgen heeft om deze organisatie bij dezelfde naam te blijven noemen als de Egyptische Moedergodin. Ze noemen zich inmiddels I.S. en het is in het belang van alle organisaties en bedrijven die zich vernoemd hebben naar de Godin Isis dat we ze bij hun nieuwe naam noemen.
Zie www.nederlands.nl/nedermap/columns/column/137535.html?zoekresultaat=ja
Naam:
W.de Bruine
Datum:
30 september 2014
@Regatta:
1. Navolging van Christus is er in allerlei soorten en gradaties. Jezus is evenwel duidelijk over het gedrag van Farizeeërs, doch vermaant hen geweldloos. Zo ook het Nieuwe Testament.
2.Sinds het Nieuwe Testament jaagt JHWH zijn Volk niet meer in de gordijnen van andere volkeren maar heeft Zijn zoon het voor het zeggen. Geweldloos. Dus wie nu nog uit naam van God andere mensen de keel doorsnijdt is met heel iets anders bezig dan met godsdienst en een beetje christen, gristen of kleingelovige begrijpt dat.
Naam:
Regatta
Datum:
29 september 2014
Dag Wilma, ik ben het met je eens dat het goed is om het offer van Christus te accepteren. Maar dat is m.i. niet voldoende: de navolging van Christus is minstens zo belangrijk.

Wat ik met mijn vorige reactie bedoelde is dat er ook in het O.T. bijzonder harde uitspraken staan. Dit lijkt me niet de plek om daarover uit te wijden. Maar het is mogelijk om op basis van die teksten zeer veroordelende uitspraken over anderen te doen. Graag volsta ik met een verwijzing naar een artikel over geweld in de Bijbel: www.bijbelonline.nl/forum/view/id/83/d/moeite-met-geweld-in-de-bijbel-is-hypocriet
Naam:
W. de Bruine
Datum:
29 september 2014
@Regatta. Voor het Oude Testament (OT) geldt niet hetzelfde, ook niet voor het Nieuwe Testament (NT) trouwens. Wie oprecht God in zijn of haar leven wil ontmoeten, kan dat alleen doen door het offer van Jezus te aanvaarden. Jezus op zijn beurt dan verzoent, voedt, geneest en redt de zondaar uit de dood. En Mohammed? Wat doet Mohammed? Precies, daar zit em de knoop. De Bijbel, het Oude en het Nieuwe Testament, is in dit opzicht een consequent en consistent verhaal.
Naam:
Regatta
Datum:
28 september 2014
@Joanan: zeker, het zijn juist vooral andere moslims die door de soennitische ISIS worden vermoord!

Van de Koran heb ik een exemplaar in huis liggen. Er staan zowel vredelievende als ronduit haatdragende teksten in. De soera's
uit de periode waarin de Islam nog een minderheidspositie innam in het Midden-Oosten zijn verdraagzaam van toon. Die toon veranderde merkbaar toen de islamitische macht zich begon uit te breiden. Om die reden kunnen moslims zowel een beroep doen op de tolerante als op de intolerante uitspraken uit hun heilige boek. Voor het Oude Testament geldt hetzelfde.

@Ben van Haren: de afgelopen weken hebben mensen, die altijd al een hekel aan moslims (en vaak ook aan christenen) hadden, gebruik gemaakt van de gelegenheid om alle moslims en leden van andere religies te verketteren. Daar kan m.i. nooit genoeg tegen worden opgetreden.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
28 september 2014
Het gevaar van generaliseren ligt inderdaad op de loer, maar je schrijft terecht dat de meeste, gematigde moslims de barbaarse gruweldaden van I.S. ook afkeuren, temeer omdat I.S. juist ook de liefdevolle en vredelievende moslims op brute wijze vermoordt!
De actie 'Not In My Name!' is dan ook van groot belang en bouwt bruggen. Maar de moslims mogen zich wel eens gaan afvragen, waarom er in naam van Allah en Mohammed zoveel onmenselijke en Allah-loze moorddadigheid wordt gepleegd! Die Koran deugt ergens echt niet en daarom is hun zelfkritiek eens en te meer van belang. Het is net als het Oude Testament van de bijbel, dat ook vol moorddadige haat staat!
Christus Jezus weet het antwoord in drie woorden: God is Liefde!...
Naam:
Ben van Haren.
Datum:
27 september 2014
Een echte "eye"opener, sla er steil van achterover.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)